Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 13 augustus 2004

* VROUW BEROOFD VAN TAS
ROTTERDAM - Vrijdagmorgen omstreeks één uur werd in de Goereesestraat een 24-jarige vrouw uit Rotterdam beroofd van haar tas. Het slachtoffer was zojuist uit haar auto gestapt, toen een onbekende man op haar af kwam lopen. Onder bedreiging van een vuurwapen werd de vrouw gesommmeerd haar tas, waarin onder meer een mobiele telefoon en autopapieren, af te geven. Met de buit nam de verdachte vervolgens de benen richting Carnissesingel. Een door politiemensen ingesteld onderzoek naar de berover, leverde vooralsnog geen resultaat op.


* VERDACHTE BEDREIGING MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid hield even voor half twaalf in de Gaesbeekstraat een 24-jarige Fransman aan. De Parijzenaar had kort daarvoor in een café aan de Wolphaertsbocht een bezoeker bedreigd met een vuurwapen.
De verdachte had onenigheid gekregen met een onbekend gebleven man, waarbij hij een vuurwapen tegen het hoofd van het slachtoffer zette. Omdat omstanders zich vervolgens met de bedreiging bemoeiden, rende de man het café uit. Gealarmeerde politiemensen stelden een onderzoek in en hielden hem even later, naar aanleiding van het opgegeven signalement, in de Gaesbeekstraat aan. Tijdens de fouillering werd in de broeksband van de Fransman het vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De 24-jarige man werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
SCHIEDAM - Politiepersoneel van het district Schiedam stelde donderdagmiddag omstreeks half twee, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in een woning in de Donker Curtiusstraat in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 370 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De elektriciteitsvoorziening is inmiddels afgesloten. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een onderzoek ingesteld.


* JONGENS IN BEZIT VAN OP VUURWAPEN GELIJKEND VOORWERPEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield donderdagmiddag omstreeks vier uur, vijf Rotterdammers in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar, aan op de Argonautenweg. Sureveillerende politiemensen zagen dat enkele van de jeugdige verdachten met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in hun handen zaten. Hierop werd een onderzoek ingesteld en bleek het om zogenaamde BIBI-guns, gevuld met verfballetjes, te gaan. De guns werden in beslag genomen en tegen de jongens werd op grond van de Wet Wapens en Munitie proces-verbaal opgemaakt.


* TWEE JONGENS AANGEHOUDEN IN BEZIT VAN VUURWAPENS

VLAARDINGEN -Donderdagavond omstreeks half zeven werden op de Schiedamsedijk twee jongens van 14 en 16 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam aangehouden. Beide jongens waren in het bezit van een vuurwapen.
De een had het wapen tussen de broeksband, de ander in de binnenzak. Later bleek dat de vuurwapens doorgeladen gasalarmpistolen waren.
De politie had een melding gekregen dat twee jongens op de Schiedamsedijk liepen die in het bezit zouden zijn van een vuurwapen. Een getuige had een en ander gezien. Beide jongens werden overgebracht naar het bureau waar proces-verbaal werd opgemaakt. De wapens werden in beslag genomen.


* DODE JONGEN
HELLEVOETSLUIS -Vrijdagmorgen vroeg omstreeks zes uur troffen omstanders op de Voorweg een gewonde jongen aan. De jongen had verwondingen aan zijn hoofd en lag aan de kant van de weg. De jongen werd een vakantiehuisje binnengebracht waarna men hem probeerde te reanimeren. De inmiddels gewaarschuwde GGD constateerde dat de jongen was overleden en stelde de politie in kennis. Het slachtoffer bleek een 16-jarige jongen uit Hellevoetsluis. De politie stelt een onderzoek in naar de doodsoorzaak en of er sprake is van een misdrijf.