Dienstenbond CNV

Compensatie verschillen overdracht van pensioenregeling CSU. 13-08-2004

Via de nieuwsbrieven van de OR bent u al geruime tijd op de hoogte gehouden van de overleggen van de commissie pensioenen met betrekking tot de overdracht van de CSU pensioenregeling bij Nationale Nederlanden naar het bedrijfstakpensioenfonds van de Stichting pensioenfonds voor Particuliere Beveiliging. Op dit moment zijn alle verschillen tussen de beide regelingen in kaart gebracht en is uw werkgever voornemens een compensatie te geven aan medewerkers die voor
1 juli 2000 in dienst zijn getreden en die nadeel hebben ondervonden van de overdracht. Dit alles is in bijgevoegde overeenkomst opgesteld en ligt nu ter uwer instemming.

Vanaf 1 januari 2002 vallen alle medewerkers in dienst bij CSU Security onder de bedrijfstak pensioenregeling. Ook de medewerkers die na 1 juli 2000 in dienst zijn getreden. De medewerkers die voor 1 juli 2000 in dienst zijn getreden vielen destijds onder de CSU pensioenregeling bij Nationale Nederlanden. De bedrijfstak pensioenregeling is gebaseerd op de geïndexeerde middelloonregeling. De regeling bij Nationale Nederlanden was een eindloonregeling. Het verschil tussen de beide regelingen is in bijgevoegde overeenkomst opgesteld.

Wij hebben uw werkgever gevraagd om de verschillen tussen de beide regelingen nader te bezien. Uw werkgever heeft hiertoe een commissie ingesteld die werd ondersteund door twee extern deskundigen. De commissie heeft bezien of er nadelige gevolgen voor medewerkers zijn en wat dit zou kunnen betekenen voor de toekomstige pensioenopbouw. Gebleken is dat er in bepaalde gevallen, afhankelijk van leeftijd en dienstjaren van betrokkene, sprake kan zijn van enig verschil met betrekking tot de hoogte van de op te bouwen aanspraken. Het verschil komt met name tot stand bij medewerkers die voor 1 juli 2000 in dienst zijn getreden bij uw werkgever en die een carrière kunnen maken binnen CSU Security, waardoor zij een aanzienlijk hoger inkomen zouden opbouwen in de toekomst. Uw werkgever neemt met u contact op en zal samen met u bezien wat de compensatiemogelijkheden zijn.

Na overleg met uw werkgever is afgesproken om de afspraken waarin de nadelige gevolgen worden gecompenseerd, in een collectieve overeenkomst vast te leggen. In deze overeenkomst vindt u onder andere de berekening van het terug te betalen bedrag en procedure met betrekking tot de terugbetaling. Wat dit voor u concreet betekent, zal uw werkgever u, na in werking treden van deze overeenkomst, middels een brief uiteen zetten. Zover is het nog niet, want uiteraard heeft deze overeenkomst eerst uw instemming nodig. Wij leggen deze overeenkomst met een positief advies aan u voor. Wij verzoeken u dan ook om voor 6 september 2004 te reageren via het bijgevoegde reactieformulier.

Uw werkgever heeft aangegeven nog een nadere uitleg van de nieuwe regeling bij uw persoonlijke brief te voegen, naar behoefte zal ook een deskundige u van uitleg kunnen voorzien. De Centrale Ondernemingsraad zal uw werkgever verzoeken om nog een aantal algemene informatieavonden te beleggen.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Carmen Scheuneman (c.scheuneman@cnvdibo.nl).

Nog even dit. U bent lid van de CNV Dienstenbond. Uw collega misschien nog niet. Wellicht kunt u hem of haar van het nut van het lidmaatschap overtuigen. Wij rekenen op u!