Politie Groningen

Persberichten vrijdag 13 augustus 2004

provincie Groningen, 13-08-2004 -

Groningen: Stadjer aangehouden voor bedreiging
De politie heeft donderdagmiddag in een supermarkt aan het Hanzeplein een 56-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De Stadjer kwam de supermarkt binnen en wilde van een 19-jarige medewerkster een fles drank hebben. Het personeelslid maakte kenbaar dat de betreffende drank niet in de supermarkt te verkrijgen was. De verdachte werd boos en bedreigde de vrouw met een mes. Een ander personeelslid kwam tussen beiden en kon deze de Stadjer achteruit duwen. Met vereende krachten kon de verdachte worden overmeesterd en worden overgedragen aan de politie. Ook werd het betreffende mes aan de politieagenten gegeven. De Stadjer werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie neemt twee maal radardetector in beslag De politie heeft donderdag twee keer een radardetector in beslag genomen. Op het Hoendiep werd donderdagmiddag een 35-jarige man uit Groningen gecontroleerd en wees de radardetectordetector (RDD) aan dat in de Stadjer zijn auto een radardetector aanwezig moest zijn. In het voertuig werd het betreffende apparaat aangetroffen en in beslag genomen. Daarnaast reed de man met een aanhangwagen achter zijn auto. Hij bleek geen geldig rijbewijs B en E te hebben. Ook hiervoor kreeg de automobilist een bekeuring. Donderdagavond werd door de politie een tweede radardetector in beslag genomen. Dit apparaat werd op de Kielerbocht bij een 54-jarige man uit Harkstede aangetroffen. De automobilist bleek de detector in zijn broekzak te hebben. Ook de 54-jarige kreeg een bekeuring.

Groningen: vrouw (46) gewond bij verkeersongeval
Een 46-jarige vrouw uit Blijham is donderdagmiddag op de kruising Rigaweg, Bornholmstraat en Hooghoudtstraat gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw reed in haar auto en werd aan haar geen voorrang verleend door een 43-jarige man uit Groningen. Door de aanrijding kwam de vrouw bekneld te zitten in haar auto. Het slachtoffer kon door het personeel van de brandweer en de ambulance uit haar benarde positie worden bevrijd. Zij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. Beide voertuigen zijn afgevoerd door een sleepbedrijf.

Haren: vrouw gewond na bijna aanrijding
Een 70-jarige vrouw uit Haren is donderdagavond op de Emmalaan gewond geraakt na een bijna aanrijding. De vrouw fietste op het voetpad en kwam voor haar van rechts een 40-jarige man uit Haren op zijn fiets aanrijden. Beide fietsers konden elkaar nog net ontwijken, maar kwam de vrouw na de uitwijkmanoeuvre ten val. Het slachtoffer is met verwondingen aan haar hoofd naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: politie houdt schoolinbreker aan
De politie heeft donderdagavond op de Diamantlaan een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak. De politie kreeg een melding van een inbraak in een scholengemeenschap aan de Diamantlaan binnen. De agenten zagen de inbreker nog net over een hek klimmen en op een fiets wegrijden. Een agent zette direct de achtervolging in en kon de verdachte snel achterhalen. De Stadjer werd ingerekend en ingesloten. De man had in een tas twee monitoren en een computerkast bij zich. De inbreker had zichzelf toegang verschaft tot de school door een raam te forceren. De politie stelt een nader onderzoek in. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Groningen: urinerende man geeft valse personalia op
De politie heeft donderdagnacht op de Grote Markt een 18-jarige man uit Groningen aangehouden voor wildplassen en het opgeven van een valse naam. De Stadjer stond te urineren tegen een terrasstoel en werd bij deze daad betrapt door twee politieagenten. De man gaf vervolgens valse personalia op, waarna hij werd aangehouden. Op het politiebureau werden de Stadjer zijn juiste persoonsgegevens vastgesteld. Met twee bekeuringen op zak mocht hij het politiebureau verlaten.

Groningen: snelheidscontrole
De politie heeft donderdagmiddag op de Paterswoldseweg een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 546 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 25 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. De controle duurde ruim een half uur.

Groningen: verkeerscontroles
De politie heeft donderdag op verschillende wegen in de provincie controles gehouden. In Kropswolde, Sappemeer,Kornhorn, Zevenhuizen, Onstwedde en Alteveer werden ruim 1700 bestuurders op snelheid gecontroleerd. Er werden tweehonderden vijftig bestuurder beboet voor te hard rijden. In Uithuizen werd bij een algemene controle een 24-jarige man uit Bellingwolde in een auto aangehouden. De man bleek geen rijbewijs te bezitten. Hij kreeg de mogelijkheid van een 21-jarige stadjer om even in zijn auto te rijden. Beiden kregen een boete opgelegd.

Winschoten: jongen valt van brug
Een 17-jarige jongen uit Winschoten moest donderdagochtend met een bloedende hoofdwond naar het ziekenhuis worden gebracht. De jongen was bij een gesloten brug toch doorgereden. Hierbij viel hij van de inmiddels omhoog gaande Beertsterbrug en kwam daarbij met zijn hoofd op straat terecht. De politie maakt proces verbaal op.

Muntendam: lastige man
De politie heeft donderdagavond op de Middenweg in Muntendam een 27-jarige man uit die plaats aangehouden. De man sprong in beschonken toestand voortdurend voor passerende autos. Toen de politie hem aansprak begon hij de agenten beledigende taal toe te schreeuwen. Bij zijn aanhouding bleek hij bovendien in het bezit van een groot slagersmes, De man is ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces verbaal tegen de man op.

Hoogezand: botsing na alcoholgebruik
Op de Noorderkroon botste donderdagavond een 42-jarige vrouw uit Hoogezand met haar auto tegen een geparkeerd staand voertuig. De vrouw raakte vermoedelijk door alcoholgebruik de macht over het stuur kwijt. De auto sloeg daarbij over de kop en zij liep tengevolge van de botsing inwendige verwondingen op. De vrouw werd naar een ziekenhuis gebracht waar een bloedproef van haar werd afgenomen. Haar voertuig moest worden afgesleept. De politie maakt proces verbaal op.

Sappemeer: na inbraak ingesloten
Een 41-jarige vrouw uit Sappemeer werd afgelopen nacht op de Scheepstimmerman aangehouden. De vrouw bleek binnen gedrongen te zijn in een woning aan die straat. Toen zij betrapt werd door de bewoonster ging ze er met de autosleutels en auto van de bewoonster vandoor. Enige tijd later meldde de verdachte zich opnieuw bij de woning en probeerde opnieuw binnen te komen, omdat ze haar eigen sleutels was vergeten. De verdachte kon worden aangehouden bij de woning. De vrouw werd ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Bedum: verboden visactiviteiten
Langs het Boterdiep te Bedum hield de politie donderdag een visserij controle. Meerdere visfanaten werden op hun papieren gecontroleerd. Een 74-jarige inwoner van Bedum kreeg een proces-verbaal. Bij het zien van de agenten verstopte hij gauw een hengel. Hij bleek met vier hengels tegelijk te vissen. Bovendien viste hij met levend aas en had hij ondermaatse vis niet terug gezet in het water. Tegen de man werd een proces verbaal opgemaakt.