Rijn&Venen, 10.15 uur

Utrecht 13-08-2004 - Nieuwsberichten Rijn&Venen

Bestuurder pleegt diverse verkeersovertredingen

WOERDEN - De politie maakt proces-verbaal op tegen een 17-jarige inwoner van Woerden die op woensdag 11 augustus diverse verkeersovertredingen heeft gepleegd.

Een politiemotorrijder zag de 17-jarige Woerdenaar omstreeks 17.00 uur rijden als bestuurder van een tweewielig motorvoertuig over Veldwijk en gaf hem een stopteken. Hieraan voldeed hij echter niet en vervolgde zijn weg over Veldwijk richting Harmelen. Hierop stelde de motorrijder de achtervolging in en zag dat de bestuurder aan het einde van Veldwijk linksaf sloeg en vervolgens Breeveld opreed waarbij snelheden werden bereikt van ongeveer 85 km/u terwijl ter plaatse 30 km/u is toegestaan. Om andere weggebruikers tijdig te kunnen waarschuwen, maakte de politiemotorrijder gebruik van zijn zwaailicht en sirene.

Aan het einde van Breeveld stak de bestuurder de Utrechtsestraatweg over en vervolgde zijn weg over een smal pad genaamd de Nes langs de Oude Rijn. Gezien het uitzicht ter plaatse wordt belemmerd door onoverzichtelijke bochten en bossages besloot de politiemotorrijder in verband met de gevaarszetting, nu de achtervolging te staken.

De identiteit van de bestuurder is bekend bij de politie en hij wordt binnenkort hierover gehoord. Tegen de Woerdenaar zal proces-verbaal worden opgemaakt terzake het negeren van een stopteken, het rijden op een tweewielig motorvoertuig waarop geen verzekeringsplaatje of een kenteken was aangebracht, het rijden zonder helm, het niet hebben van een geldig bromfietscertificaat en/of een geldig rijbewijs, overschrijding van de toegestane snelheid, rijden in strijd met een gesloten verklaring, het negeren van het rode verkeerslicht en het in gevaar brengen van het verkeer.

Veel te hard

MAARSSEN- Op donderdagavond kon een bestuurder zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te hard reed. Omstreeks 20.00 uur reed een 40-jarige automobilist uit IJsselstein over de Zuilense Ring. De man reed 161 kilometer per uur terwijl hier 100 kilometer is toegestaan. Een uur later reed een 30-jarige automobilist uit Utrecht 59 kilometer boven de maximale snelheid. Ook hij kreeg een stopteken.

Beide bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Agent aangereden

MAARSSEN- Op vrijdagochtend werd een jongen aangehouden nadat hij een agent had aangereden. Omstreeks 01.30 uur reden agenten op de fiets door de wijk Bloemstede. Er werd hier toezicht gehouden vanwege de toename van het aantal autoinbraken in deze wijk. Op een gegeven moment zagen agenten twee jongens op bromfietsen rijden zonder verlichting. Agenten wilden de jongens controleren maar zij reden hard weg.

Hierbij reed de 17-jarige bromfietsbestuurder uit Breukelen tegen een van de agenten aan. Hij kon worden aangehouden. De andere bromfietser wist te ontkomen. De jongen is ingesloten voor verhoor.

Verkeerscontrole
WOERDEN- Op de Wulverhorstlaan werd donderdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. In totaal kregen 17 automobilisten een bekeuring voor o.a. het rijden met te hoge snelheid, rijden zonder gordel en het niet handsfree bellen.