ESSENT NV
http://www.essent.nl


PERSBERICHT

Zwolle, 12 augustus 2004

Te hoge spanning Raalte en omgeving

Zwolle, dinsdagavond 10 augustus 2004 van 22.15 uur tot middernacht was er sprake van een te hoge spanning in het elektriciteitsnet van Essent. Dit was te merken in en rondom de plaatsen Raalte, Heeten, Heino, Lemelerveld en Luttenberg. Direct nadat deze spanningsvariaties bekend werden hebben de technici van Essent er alles aan gedaan om de spanning weer in orde te krijgen.

De oorzaak is een defect in de spanningsregeling in het hoogspanningstation in Raalte. Hoe dit heeft kunnen gebeuren wordt onderzocht. Het gevolg van de spanningsvariaties was dat er bij sommige klanten 270 volt op de stopcontacten stond. Essent beseft het grote ongemak dat de vele huishoudens en het bedrijfsleven hebben ondervonden. Daarom bieden wij daarvoor onze welgemeende excuses aan. We hebben dan ook alle begrip voor de vele klachten die ons hebben bereikt.

Consumenten en bedrijven die schade hebben ondervonden als gevolg van de spanningsvariaties kunnen hun schade bij Essent Netwerk melden. Aan de hand van de oorzaak en de algemene voorwaarden wordt bekeken of de schadeclaim wordt toegekend. Een schademeldingsformulier kan aangevraagd worden bij: Essent Netwerk, Afdeling Claims en Klachten, Antwoordnummer 104, 9700 VB Groningen of Postbus 1700, 9701 BS Groningen. Per e-mail is dit ook mogelijk via:
frontoffice.klantrelaties@essent.nl. Binnen vijf werkdagen wordt een schademeldingsformulier toegestuurd. Tot 1 oktober 2004 kan een claim worden ingediend.

Noot voor de redactie,