Gemeente Westervoort

Sloopmelding:

* St. Werenfriduslaan 9, sloop plafond berging
* Bergse Maat 51, uitbreiden woning
Westervoort werkt aan .
Rotonde Rivierweg - Broeklanden: tijdelijke verkeersmaatregelen / voorzieningen openbaar vervoer
Op de kruising Rivierweg - Broeklanden wordt in de periode vanaf 24 augustus 2004 tot 1 november 2004 een rotonde aangelegd. Daarvoor is het noodzakelijk dat onderstaande tijdelijke verkeersvoorzieningen worden getroffen:

Tijdens de gehele uitvoeringsperiode vanaf 24 augustus 2004 tot 1 november 2004 is:

* de aansluiting Broeklanden op Rivierweg voor alle verkeer afgesloten;

* er een omleidingsroute voor gemotoriseerd verkeer van en naar de wijk Broeklanden via 'T Hoge Eind / Klapstraat;
* er een omleidingsroute voor fietsers vanuit Broeklanden via De Halve Morgen naar de Rivierweg richting Ossenkamp;
* er een omleidingsroute voor fietsers van de Rivierweg via de Arcke Noachstraat;

* de Arcke Noachstraat voor gemotoriseerd verkeer afgesloten, uitgezonderd aanwonenden en fietsers;

* lijndienst 69 van het openbaar vervoer rijdt via Het Ambacht - Liemersallee met aan beide zijden een tijdelijke halte bij rotonde Liemersallee - Broeklanden;

* op de Rivierweg ter plaatse van de werkzaamheden een snelheidsbeperking van 30 km/h.

Vanaf 24 augustus 2004 tot en met 15 oktober 2004 blijft gemotoriseerd verkeer op de Rivierweg in beide richtingen mogelijk. De eerste 1,5 week met hinder in verband met de inzet van een VRI.

Vanaf 18 oktober 2004 tot 1 november 2004 blijft gemotoriseerd verkeer op de Rivierweg in beide richtingen mogelijk. In verband de beschikbaarheid van maar één rijstrook via een nieuw gedeelte van de rotonde wordt de doorgang met een VRI geregeld.

In het weekend van 30 en 31 oktober 2004 is de nieuwe rotonde gedurende 1 dag voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. Hierover volgt nog nadere informatie.

Tijdens de uitvoering kan voor vragen en/of nadere informatie gebeld worden naar:

* De heer M. Verploegen, uitvoerder van Heijting B.V., telefoon 06-53 789 997 of met

* De heer R. Oostendorp, gemeente-opzichter, telefoon 026-317 95 23

Voor een uitvoerigere beschrijving van de tijdelijke maatregelen verwijzen wij u naar nieuwsbrief nr. 4 van 'Rotonde Rivierweg - Broeklanden". Deze maar ook alle andere nieuwsbrieven over de aanleg van de rotonde kunt u nalezen op www.westervoort.nl bij de rubriek Nieuwsbrieven / Westervoort werkt aan

Verkeersbesluit Westervoort in Beweging 2004
(op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 september 2004) De afdelingsmanager van de afdeling Openbare Werken maakt bekend dat hij - krachtens delegatiebesluit van de gemeenteraad en het mandateringsbesluit van burgemeester en wethouders - in verband met de activiteiten voor Westervoort in Beweging 2004 besloten heeft tijdelijke verkeersmaatregelen te treffen.

De maatregelen gelden op vrijdag 3 september 2004 en hebben betrekking op:

* Het vanaf 09.00 uur tot 24.00 uur afsluiten van de Kerkstraat vanaf de Maria van Nassaustraat tot aan de Dorpstraat;
* Het vanaf 09.00 uur tot 24.00 uur afsluiten van een gedeelte van de Dorpstraat vanaf Klapstraat tot aan de kruising met de Brugweg, uitgezonderd de kruising met de Molenlaan;

* Het vanaf 09.00 uur tot 24.00 uur omleiden van de lijndienstvoering van het openbaar vervoer via Dorpsplein en Zuidelijke Parallelweg, met een tijdelijke bushalte ter hoogte van de (voormalige)Rabobank.

De maatregel die genomen wordt op zondag 5 september 2004 heeft betrekking op:

* het instellen van een tijdelijk parkeerverbod op de Veerdam/Kleine Pley ( gedeelte IJsselzijde gelegen tussen de "oude veerstoep" en het perceel van GGR ( fa. gebr. Hermsen ).

De maatregelen zullen op de voorgeschreven wijze geëffectueerd worden. vanaf dinsdag 27 juli 2004 tot en met maandag 6 september 2004. Schuldhulpverlening
boodschappen of een nieuwe auto; het zakgeld van de kinderen, de huur en alle mogelijke vaste lasten. Bij veel uitgaven staan we niet stil, omdat ze bijvoorbeeld automatisch worden afgeschreven, of omdat we steeds minder met contant geld betalen en steeds meer 'pinnen'. Of omdat we op afbetaling zaken kopen waar we op dat moment geen geld voor hebben. Tot we merken dat we meer uitgeven dan we binnenkrijgen. En dan hebben we een probleem.

En dan?
Op de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Westervoort kunnen de budgetconsulenten u helpen met uw schuldensituatie die u zelfstandig niet meer kan overzien en oplossen. Naast een schuldenregeling kunt u bij de budgetconsulent terecht voor budgetadviezen, een ander woord voor het afstemmen van uw uitgaven op uw inkomen. Hierbij zet u, samen met de budgetconsulent, uw inkomsten en uitgaven op een rijtje. U krijgt hierbij een beter inzicht in uw bestedingen en zaken waar u eventueel op kunt bezuinigen.

Uw aanmelding:
Wanneer U een aanvraag wilt doen voor schuldhulpverlening en/of budgetadvies dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Dit kan telefonisch. U kunt zich hierbij richten tot de budgetconsulenten van de afdeling Sociale zaken van het gemeentehuis. Na uw aanmelding ontvangt u een inventarisatieformulier De budgetconsulenten zijn iedere werkdag van 09.00 tot 10.00 telefonisch te bereiken via telefoonnummer: 026-3179361.

"Westervoort, zo slecht nog niet
Gaat u uw mening geven?
Van maandag 30 augustus tot en met donderdag 2 september krijgt u de mogelijkheid uw mening te geven tegen een babbelbox over de stelling: "Westervoort, zo slecht nog niet ...". De babbelbox is een kast met een ingebouwde camera en deze staat opgesteld bij de Retourette in winkelcentrum de Wyborgh. Vrijdag 3 september van 17.00 tot 21.00 uur worden de filmpjes met de meningen vertoond op het Gemeenteplein. (Kijk voor meer informatie in de Westervoort Post van week 33).

Burger werkt samen met ambtenaar en politicus
Tijdens het jaarlijks terugkerende evenement Westervoort in Beweging op 3 september a.s. gaan burgers, ambtenaren en politici op unieke wijze met elkaar samenwerken. Op het Gemeenteplein wordt namelijk van 17.00 uur tot 20.00 uur een bijzondere 6-kamp gehouden.

Acht teams -bestaande uit een burger, een ambtenaar en een politicus- strijden in 4 rondes met elkaar om een plek in de finale. Kernwoorden bij dit spel zijn: teamgeest, talent, creatief, sportief en natuurlijk een perfecte samenwerking. Door elkaar aan te vullen, te corrigeren en door een goede taakverdeling is het mogelijk de finale te bereiken. Tijdens deze zinderende finale (rond 21.00 uur) stimuleren de ambtenaar en de politicus "hun" burger tot grootse prestaties, zodat hij de titel "Ere-burger-in-beweging" plus bijbehorende prijzen mee naar huis kan nemen!

Spellen die gespeeld worden zijn onder meer vier-op-een-rij, rodeo-rijden, kruiptunnel en op een originele manier de slagzin " Westervoort zo slecht nog niet, omdat.." afmaken.

Mensen die willen deelnemen aan deze ludieke 6-kamp, kunnen zich individueel of per team opgeven. Dit kan nu al via harrie.bus@westervoort.nl maar kan ook ter plekke op 3 september.