Politie Drenthe

vrijdagmorgen

Assen 13-08-2004

Politie houdt gewelddadige man aan

ASSEN - De politie heeft donderdagmiddag in zijn woning in Assen een 28 jarige inwoner aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling van zijn 40 jarige partner waar hij mee samenwoonde. De vrouw meldde zich totaal overstuur bij het regiobureau van de politie aan de Tuinstraat in Assen. Volgens haar zou ze de laatste jaren stelselmatig zowel geestelijk als lichamelijk door de man zijn mishandeld. De aanhouding vond plaats na overleg met justitie, de man is in verzekering gesteld.

Politie haalt man uit woning

HOOGEVEEN - De politie heeft donderdagavond een 39 jarige man uit Hoogeveen aangehouden en ingesloten wegens huiselijk geweld. De man had onenigheid gekregen met zijn 43 jarige vriendin. Zij zou hem nog geld schuldig zijn en hij wilde dat terug. Om zijn eisen kracht bij te zetten mishandelde hij de vrouw en sloeg een groot gedeelte van haar huisraad aan diggels. Ook een groot aquarium moest er aan geloven. De vrouw moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Winkeldieven aangehouden

BEILEN - De politie heeft proces verbaal opgemaakt tegen twee winkeldieven uit Beilen. De jongens van 14 en 16 jaar werden op heterdaad betrapt toen ze bij een winkel aan de Brinkstraat in Beilen beiden een portemonnee hadden gepikt. Na hun aanhouding bleek, dat de 14 jarige jongen al een keer naar HALT was doorverwezen wegens winkeldiefstal.

Inbraak zwembad

EMMEN - Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag twee zogenaamde flatscreen beeldschermen ontvreemd uit het kantoor van het zwembad aan de Angelsloerdijk in Emmen. Om in het pand te komen is een ruit van het kantoor vernield.

Fietsster gewond naar ziekenhuis

OOSTERHESSELEN - Een 62 jarige fietsster uit Oudwoude is donderdagmiddag met hersenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen nadat ze op de Verlengde Hoogeveenschevaart in Oosterhesselen was aangereden door een passerende auto, bestuurd door een 36 jarige man uit Nieuweroord. Hij had de vrouw niet gezien.

Spookrijder moet rijbewijs inleveren

EMMEN - De politie heeft donderdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 79 jarige automobilist uit Aalden. De man veroorzaakte een verkeersongeval toen hij met zijn auto vanaf de autoweg N34 zonder te stoppen de kruising met de autoweg N381 opreed. Een 31 jarige automobilist die op de N381 reed kon de overstekende auto niet ontwijken en botste er bovenop. Hij kwam er met lichte verwondingen vanaf.

Het onderzoek wees uit, dat de auto van de Aaldenaar een half uur eerder als spookrijder was gesignaleerd op de N37 tussen Wachtum en Hoogeveen. Volgens de man klopte dat wel want hij was al een tijdje de weg kwijt.

Politie haalt drankrijder van de weg

ELIM - De politie heeft donderdagnacht rond half twee een 33 jarige automobilist uit Slagharen van de weg gehaald die bij de ademanalyse rond 1 promille alcohol scoorde. De man kreeg een rijverbod van vier uren en hij kan een acceptgiro tegemoet zien van 390 euro.

Bert Visser (0651-611629) is bereikbaar voor de media en heeft de piketdienst tot maandagmorgen 16 augustus 08.00 uur