Gemeente Arnhem

Tweede ronde toekenning subsidies Fonds Cultuur 2004 De gemeente Arnhem heeft in de tweede beoordelingsronde van Fonds Cultuur
14 subsidieaanvragen gehonoreerd. In totaal werden 33 aanvragen ingediend door zowel professionele als amateurgezelschappen in Arnhem. In vergelijking met voorgaande jaren is het aantal aanvragen flink gestegen.

Modemanifestatie
Het gemeentelijk Fonds Cultuur is bestemd voor incidentele culturele activiteiten in Arnhem. Drie keer per jaar verstrekt het Fonds subsidies tot maximaal 5000,-- per cultureel project. Het bedrag dat dit jaar beschikbaar is voor de subsidieaanvragen is lager dan andere jaren, omdat 35.000,-- wordt gereserveerd voor de voorbereidingen van de modemanifestatie in 2005. Dit betekent dat het Fonds Cultuur dit jaar 75.000,-- ter beschikking stelt voor culturele activiteiten. Per ronde is 25.000,-- beschikbaar.

Voor wie is het Fonds Cultuur
Het Fonds Cultuur van de gemeente Arnhem is er voor individuele kunstenaars en voor culturele organisaties, instellingen en verenigingen. Alle disciplines komen in aanmerking voor een bijdrage uit het Fonds Cultuur: van theater en beeldende kunst tot muziek, dans, media en zang.

Subsidie aanvragen
Heeft u plannen voor het organiseren van een culturele activiteit in Arnhem en is het niet mogelijk om de financiering daarvoor helemaal rond te krijgen? Dan kunt u een beroep doen op het Fonds Cultuur. In oktober 2004 vindt een derde beoordelingsronde plaats. Om in aanmerking te komen voor een subsidie uit dit Fonds kijkt de gemeente naar de volgende criteria:

* Artistieke kwaliteit


* Originaliteit en vernieuwing


* Potentieel Publieksbereik


* De afstemming van het plan op de beoogde doelgroep


* Het belang voor Arnhem


* De financiële onderbouwing

Ook wordt zoveel mogelijk gekeken naar een evenwichtige en samenhangende verdeling tussen kunstdisciplines, aanvragen uit het professionele, semi-professionele of amateur-circuit en de beschikbare middelen.

Belangstellenden kunnen voor een aanvraagformulier contact opnemen met de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Arnhem, tel. 377 4858. Ook is het mogelijk via internet het aanvraagformulier uit te draaien op www.arnhem.nl onder het kopje cultuur. Vóór 1 oktober 2004 moeten de aanvragen voor de derde ronde in 2004 bij de gemeente binnen zijn.