1e persbericht van vrijdag 13 augustus 2004

Eindhoven 13-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven / Helmond: Verdachte aangehouden na bedreiging

Op de Rochadeweg is vrijdag rond 5.45 uur een 43-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen met een mes van een 32-jarige automobilist uit Deurne op het terrein van een tankstation aan de A2 onder Eindhoven. Dit gebeurde kort voor zijn aanhouding. Aanleiding was een onenigheid in het verkeer waarna de 32-jarige automobilist door een automobilist werd lastig gevallen op de snelweg. Toen de man uit Deurne besloot om bij een tankstation te stoppen kwam de andere automobilist hem achterna en werd hij door hem bedreigd met een mes. In de auto van de verdachte werd een mes aangetroffen. De man is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte van heling aangehouden

Op het terrein van een bedrijf aan de Anthony Fokkerweg is donderdag rond 15.20 uur een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van heling van een bromfiets die op 31 juli werd gestolen vanaf de Anthony Fokkerweg. De eigenaar van de bromfiets zag donderdag zijn bromfiets in de fietsenstalling op zijn werk staan en waarschuwde de politie. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Aanhouding na vechtpartij

Vrijdagmorgen om 00.01 uur zijn op de Kanaalstraat twee Eindhovenaren van 19 en 21 jaar aangehouden. Zij worden er van verdacht kort ervoor twee 20-jarige inwoners van Veldhoven bij een ruzie in het gezicht te hebben geslagen waardoor zij zich onder doktersbehandeling hebben moeten stellen. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Winkeldieven aangehouden

Op de Keizersgracht zijn donderdagmiddag om 15.55 uur twee inwoonsters van Tilburg van 40 jaar oud aangehouden. Een politiesurveillance had gezien dat de vrouwen hun tassen leegden in een geparkeerd staande auto en vervolgens weer de stad inliepen. Korte tijd later kwamen de verdachten opnieuw terug en werden zij aangehouden. In de tassen die zij bij zich droegen zaten diverse weggenomen kledingstukken met de beveiligingslabels er nog aan. In de kofferbak van de auto trof de politie nog twee vuilniszakken met weggenomen kleding aan. De verdachten zijn ingesloten en de personenauto en de kleding zijn inbeslaggenomen.

Eindhoven: Man bij aanval gewond geraakt

Op een parkeerterrein aan de Aalsterweg is donderdagavond omstreeks 19.50 uur een 40-jarige automobilist uit St. Michielsgestel door vier mannen aangevallen en daarbij licht gewond geraakt aan het hoofd. Na deze mishandeling vluchten de daders met een personenauto. De politie stelt een nader onderzoek in naar de juiste toedracht van de overval.

Helmond: Aanhoudingen in verband met drugsbezit

Donderdagavond om 20.12 uur is op de Rembrandtlaan een personenauto met daarin vier personen gecontroleerd. Bij deze controle bleek dat drie van hen in het bezit waren van drugs. In het totaal ging het om 996 XTC pillen , 5 cachetjes cocaïne, een flesje pepperspray, een zakje LSD en 3 zakjes weed. De verdachten, in de leeftijd van 20 tot 24 jaar en afkomstig uit Gemert en Deurne zijn aangehouden en ingesloten. De drugs en de personenauto zijn inbeslaggenomen en voor onderzoek veilig gesteld.

Asten: Automobiliste botst tegen lichtmast

Op de Dijkstraat is donderdag rond 16.20 uur een 50-jarige automobiliste uit Neerkant de controle over haar voertuig verloren. In een bocht kwam zij in de berm terecht en botste tegen een lichtmast. Hierna raakte ze ook nog een boom die achter de lichtmast stond. De vrouw is ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling mocht zij naar huis.

Eersel: Aanhouding na belediging en bedreiging

Op de Hoolstraat is donderdagavond om 23.25 uur een 19-jarige inwoner van Eersel aangehouden. De politie was ter plaatse geroepen om te bemiddelen in een ruzie. Toen het een en ander gesust leek te zijn begon plotseling de verdachte de politiemensen te beledigen en met de dood te bedreigen. Hierop is de man aangehouden en ingesloten op het bureau voor nader onderzoek.

Veldhoven: Aanhoudingen na diefstal fiets

Vier jongemannen van 17 en 18 jaar oud zijn donderdagmiddag om 15.20 uur op de Gagelbeek aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor vanachter een woning aan de Frits Verhagenstraat twee fietsen te hebben weggenomen. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten en de fietsen zijn voor onderzoek inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Veldhoven: Inbraak in winkel

In een winkel aan de Burgemeester van Hoofflaan is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Een raam van een toegangsdeur werd opengebroken. Uit de winkel werd een onbekend aantal sigaretten weggenomen.