Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 augustus 2004

Aanrijding met letsel

Automobilist raakt gewond en wordt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht

Overdinkel

Donderdagmiddag 12 augustus reed òmstreeks 14.10 uur een 22-jarige automobilist uit Apeldoorn op de Goormatenweg in Overdinkel en verleende op het kruispunt met de Glanestraat geen voorrang aan een voor hem van rechts vanuit de Glanestraat komende auto, bestuurd door een 35-jarige man uit Overdinkel. Hierdoor ontstond een aanrijding. De auto van de 35-jarige man tolde meerdere malen over straat en belandde uiteindelijk in de sloot gelegen aan de Pastoor van Laakstraat. De 35-jarige man werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hij mocht na behandeling naar huis. (04-099971)

Rijden onder invloed

Diverse bestuurders aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol

Haaksbergen/Ootmarsum/Hengelo

Politieagenten hielden meerdere bestuurders aan wegens het rijden onder invloed van alcohol:

Haakbergen

Donderdag 12 augustus werd rond 15.30 uur een 51-jarige snorfietser uit Haaksbergen aangehouden op de Oldenkotsedijk nadat een blaastest uitwees dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,99 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-099976)

Ootmarsum

Een 65-jarige automobilist uit Almelo werd donderdag 12 augustus omstreeks 17.45 uur aangehouden op de Almelosestraat nadat een blaastest uitwees dat hij onder invloed verkeerde. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 1,32 promille. De man bleek reeds eerder bekeurd te zijn wegens het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt. (04-100079)

Hengelo

Vrijdag 13 augustus omstreeks 01.20 uur werd een 31-jarige automobilist uit Hengelo aangehouden op de Oldenzaalsestraat in Hengelo. Politieagenten hadden hem even daarvoor met hoge snelheid op de Deurningerstraat zien rijden en hadden de man op de Oldenzaalsestraat een stopteken gegeven. Uit de blaastest wees dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 0,92 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-100196)

Aanhouding na belediging

Politie houdt verdachte aan na belediging van een medewerker van een opvangcentrum, waarna hij ook de agenten beledigt en in de cel een deur vernielt

Almelo

Donderdag 12 augustus kwam omstreeks 11.30 uur een melding binnen van onenigheid bij een opvangcentrum aan de Wierdensestraat in Almelo. Politieagenten troffen op genoemde locatie buiten op een muurtje de verdachte aan, een 45-jarige man uit Almelo. Toen hij de agenten zag, begon hij hen uit te schelden en te beledigen. Van een medewerker van het centrum vernamen de agenten vervolgens dat de man het centrum binnen wilde gaan terwijl dit op dat moment gesloten was. De man was toch maar binnen gegaan, had de medewerker beledigd en was naar buiten gelopen toen de medewerker aangaf de politie te zullen bellen. De agenten hielden de verdachte aan en sloten hem voor nader verhoor op in een cel. De 45-jarige man trapte zodanig hard tegen de deur dat deze beschadigd raakte. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor belediging en vernieling. (04-099814)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --