Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 13 augustus 2004

Aanhouding na mishandeling

Verdachte aangehouden nadat hij een man had geslagen

Enschede

Op vrijdag 13 augustus omstreeks 04.00 uur stond een politiepatrouille ter hoogte van de onderdoorgang naar de Oude Markt toen een man op hen af kwam lopen met een bebloed gezicht. Deze man, een 23-jarige Enschedeër vertelde de politie dat hij in een uitgaansgelegenheid aan de Stadsgravenstraat was geweest. Op de dansvloer was hij op een vrij agressieve manier aangesproken door een hem onbekende persoon. Nadat hij deze man hier wat van zei, kreeg hij onmiddellijk als antwoord een vuistslag in zijn gezicht. De 23-jarige liep daarbij een gescheurde lip op. Hij is doorverwezen naar de poli voor behandeling. De verdachte, een 33-jarige Enschedeër werd buiten bij de uitgaansgelegenheid aangehouden. Hij verkeerde behoorlijk onder invloed van alcohol en gedroeg zich zeer agressief. Hij verzette zich bij de aanhouding zodanig dat hij zelf aan zijn hand gewond raakte en gehecht moest worden. Maar ook meerdere agenten liepen bij de aanhouding lichte verwondingen op. Zelfs na zijn behandeling in het ziekenhuis bleef de verdachte agressief en verwondde en beledigde de agenten, waarop hij werd opgesloten. Een nader onderzoek volgt. (04-100227)

Onderzoek in opsporing naar Isra van der Burg

Aanvulling op eerdere persberichten

Goor

De politie houdt ernstig rekening met de mogelijkheid dat de 2-jarige Isra van der Burg, dochtertje van de vermoorde 25-jarige vrouw uit Goor, naar het buitenland is meegenomen. Het onderzoeksteam stelt alles in het werk om het meisje op te sporen en terug te krijgen.

In het belang van het onderzoek worden op dit moment geen nadere mededelingen gedaan. (bps: 04-098685)

Aantreffen hennepkwekerij

Politie rolt hennepkwekerij op

Enschede

Op donderdag 12 augustus omstreeks 14.30 uur trof de politie in een pand aan de Floresstraat een professionele hennepkwekerij aan. In totaal werden 1044 planten en een grote hoeveelheid apparatuur in beslag genomen. De stroom was illegaal afgetapt. Via de stroomdraad kwam de politie uit bij een belendend pand. Ook daar werd een hennepkwekerij aangetroffen. Hier waren geen planten meer aanwezig. Wel is de aanwezige apparatuur in beslag genomen. De eigenaar van de panden wordt hierover nog gehoord. Een nader onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-096071)

Verkeerscontroles

Politie controleert op diverse locaties op de verkeersveiligheid

Noordwest-Twente

Op donderdag 12 augustus vond een controle plaats op het gebruik van de autogordel aan de Larenseweg in Holten en de Wierdensestraat in Rijssen. De politie bekeurde zeven overtreders. Diezelfde dag werd het vrachtverkeer op de A1 onder Rijssen gecontroleerd op de naleving van het inhaalverbod. Daarbij zijn vier chauffeurs bekeurd.

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --