Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


13 augustus 2004


Automobilist valt in slaap


Een 21-jarige automobilist uit Twello is in de nacht van donderdag op vrijdag op de A1 ter hoogte van Apeldoorn-Zuid betrokken geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man viel vrijdagmorgen vroeg rond 01.25 uur in slaap, reed de rechter berm in, botste tegen twee lantaarnpalen en sloeg meermalen over de kop. Zijn gordel voorkwam ernstig letsel. De man liep enkele wondjes aan hoofd en armen op. Een ambulance vervoerde hem naar het Lukasziekenhuis. Een bergingsbedrijf sleepte de auto weg.


Boetes voor dronken fietser


De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 30-jarige fietser uit Apeldoorn twee bekeuringen gegeven. De politie zag de man vrijdagmorgen vroeg rond 00.55 uur zonder verlichting en slingerend over de Asselsestraat rijden.
De politie constateerde dat hij alcohol gedronken had en wilde hem op het politiebureau laten blazen. De Apeldoorner weigerde dit waarop de politie hem aanhield. Hij blies op het bureau een promillage van 1,1. De politie gaf hem een boete voor rijden onder invloed en voor het rijden zonder verlichting.


Autokrakers slaan toe


Autokrakers hebben in de nacht van woensdag op donderdag op diverse plaatsen een aantal auto's opengebroken. De auto's stonden onder meer geparkeerd aan de Roekenhof, de Warenargaarde, de Hoog Buurloseweg en aan het Raadsherenveld. Verdwenen zijn onder meer geluidsapparatuur, twee jassen en twintig liter olie. De politie adviseert met klem om geen waardevolle goederen in auto's achter te laten.


Dieven knippen kledingstukken kapot


Inbrekers hebben in de nacht van donderdag op vrijdag in een woning aan de Boterweg in Loenen behalve de diefstal van enkele goederen, mouwen en broekspijpen van kleding-stukken afgeknipt. De dieven braken de deur open en namen enkele telefoontoestelen, een faxapparaat en een videorecorder mee. Bovendien beschadigden zij kleding door de broekspijpen en mouwen er af te knippen. De politie stelt een onderzoek in.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --