Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


13 augustus 2004


KILDER - Automobilist (17) over de kop


Een 17-jarige jongen uit Kilder is in de nacht van woensdag op donderdag op de Beekseweg met een auto over de kop gevlogen. De jongen had de auto van zijn moeder 'geleend' en was samen met een vriend naar 's-Heerenberg gereden. Op de terugweg verloor de 17-jarige jongen donderdagmorgen vroeg rond 01.55 uur de macht over het stuur, sloeg over de kop en kwam in het weiland terecht. Hij ging er vandoor omdat hij bang was voor de politie die hem even later aanhield. De politie gaf hem een proces-verbaal.


Varsseveld - vrouw krijgt klappen van fietsendieven


De politie heeft vannacht twee mannen aangehouden die verdacht worden van fietsendiefstal en het feit, dat zij eenmaal betrapt een vrouw mishandelden.


Een waarschuwing voor fietsendiefstal in de media had een 26-jarige vrouw uit Varsseveld goed in haar oren geknoopt. Toen zij vannacht rond 01.40 uur met haar vriend van de kermis naar huis liep zag ze twee mannen met een tweetal fietsen slepen. De fietsen zaten met een slot aan elkaar en de vrouw vond het wel heel vreemd. De mannen gaven aan, dat de fietsen van hun dronken kameraden waren, maar hier nam de vrouw geen genoegen mee. Toen zij hen nogmaals trachtte te weerhouden kreeg ze rake klappen en liep het duo naar een bestelbus aan de Boterweg. DE fietsen lieten zij onderweg liggen.


Haar vriend die inmiddels voor zijn vriendin was opgekomen kreeg ook enkele klappen en de twee gingen er in het busje vandoor. Gelukkig had de vrouw het kenteken genoteerd en belde ze direct met de politiemeldkamer. Gealarmeerde agenten hielden het duo op de a 18 ter hoogte van een wegrestaurant aan. De bestuurder bleek ook nog eens te hebben gedronken, hij blies een promillage van 1.2 en beide mannen ( 25 en 17 uit Ulft) zijn voor verder onderzoek ingesloten.
De benadeelden werden later die nacht ook aangetroffen toen zij op zoek waren naar hun fietsen. Dankzij de vrouw konden zij weer in het bezit worden gesteld van hun tweewieler.


Winterswijk - politie zoekt eigenaar fiets.

Het preventieproject van de Winterswijkse politie blijft succesvol. Er zijn al de nodige fietsendieven aangehouden (zie vorige berichten hierover) maar soms vindt de politie een fiets waarvan diefstal duidelijk is, maar geen eigenaar bekend wordt. Zo ook nu ! De politie zoekt de eigenaar van een groene Gazellefiets, type Europa Tour - Veloring. Hij kan bellen met 0900- 8844


ZELHEM - Man onwel in auto


De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van een onwelwording van een 33-jarige bewoner van Doetinchem. Brandweerlieden die onderweg waren naar de kazerne troffen de man donderdagmorgen vroeg rond 04.45 uur op het Industriepark in een auto aan. De man was niet bij kennis en de brandweerlieden waarschuwden politie en ambulance. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht en het onderzoek door artsen en door de politie gaat verder. Met toestemming van de man werd van hem een bloedproef genomen, maar of er wel sprake van alcoholgebruik was is nog niet duidelijk.


Eibergen- vernielingen aan school

In de vakantieperiode hebben onbekenden graffiti gespoten op enkele muren van de basisschool de Driesprong aan de Beukenlaan. Ook werd stopverf uit de kozijnen gepeuterd en de politie heeft een aangifte opgenomen.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --