Provincie Overijssel

Staphorst: zicht op 750.000 euro voor stedelijke vernieuwing

De gemeente Staphorst maakt kans op zo'n EUR 750.000,-- voor stedelijke vernieuwing. Gedeputeerde Rietkerk maakte dat gisteren tijdens bestuurlijk overleg met wethouder Kruidhof bekend. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de plannen die Staphorst indient.

De subsidie komt uit het investeringsbudget Stedelijke vernieuwing van het Rijk, waar de provincie Overijssel ook nog 2 miljoen euro aan toevoegt. Het geld is bestemd voor de periode 2005-2009. In totaal reserveert de provincie voor kleinere gemeenten (de zogenaamde projectgemeenten) ruim 5 miljoen euro. Voor Staphorst is indicatief EUR 750.000,-- beschikbaar waarvan EUR 566.000,-- bedoeld is voor de sanering van geluidshinder bij woningen. Wethouder Kruidhof is blij met dit positieve nieuws en wil het geld graag inzetten na overleg met het College van Burgemeesters en Wethouders.

Doorpraten

Daarnaast vroeg de wethouder in het overleg aandacht voor de unieke agrarische bedrijvigheid in Staphorst en de bedrijfsmatige ontwikkelingen in het buitengebied. Gedeputeerde Rietkerk wees op het belang van het stimuleren van de woningbouwproductie, zowel voor koop- als huurwoningen. Over deze onderwerpen wordt in het najaar van 2004 verder doorgepraat tijdens een werkbezoek van de gedeputeerde aan de gemeente Staphorst.

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2004 Provincie Overijssel