Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 13 augustus 2004

Bijbel in het Nederlands nu ook op Palm en Pocket PC

DORDRECHT - De Bijbel is vanaf nu in drie Nederlandse vertalingen beschikbaar voor Palm- en pocket PC-gebruikers. Dat meldt Importantia Publishing in Dordrecht, Europees distributeur van Olive Tree Bijbelsoftware.

De software bestaat uit BibleReader en verschillende bijbelvertalingen voor gebruik op de Palm of Pocket PC. Via www.olivetree.nl is de Statenvertaling gratis beschikbaar; de NBG-vertaling (1951) en de Groot Nieuws-vertaling kunnen voor ¤ 15 per stuk worden gedownload. Meer vertalingen zullen volgen. Olive Tree is wereldwijd marktleider in bijbelsoftware voor handhelds.

"Je kunt deze software gebruiken om een bijbelgedeelte op te zoeken, te lezen of in de Bijbel te zoeken", zegt Importantia-directeur Peter van der Schelde. "Ook is het mogelijk om met meerdere bijbelvertalingen te werken en bijvoorbeeld persoonlijke aantekeningen toe te voegen. Het product is zeer gebruikersvriendelijk. BibleReader installeert op alle Palm OS-handhelds, inclusief Palm Tungsten, Handspring Treo, Sony Clie, Tapwave, Zodiac, op telefoons met Palm OS en op Pocket PC-handhelds zoals Ipaq, Axim, Toshiba en Jornada."

Importantia Publishing is bekend van de Online Bijbel Platform-software (www.onlinebible.org) voor gebruik op desktop PC's.

Noot voor de redactie (