Politie Zuid-Holland-Zuid

13/8 Dordrecht / Zwijndrechtse Waard

13-08-2004 - persberichten District I

BUSHOKJE VERNIELD
DORDRECHT Donderdagmiddag 12 augustus is een 14-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden omdat hij kort daarvoor een ruit van een bushokje aan de Hugo van Gijnweg vernield had. De jongen werd herkend door getuigen en kon aangehouden worden in zijn woning. De jongen verklaarde spijt te hebben van zijn daad. Hij is na verhoor heengezonden.

TASJESROOF?
DORDRECHT Donderdagavond 12 augustus omstreeks 22.30 uur is een 26-jarige vrouw uit Dordrecht op de Lange Breestraat beroofd van haar portemonnee. De vrouw liep in de Lange Breestraat toen zij aangesproken werd door een man die haar de tijd vroeg. Toen de vrouw op haar horloge keek om de man antwoord op zijn vraag te geven, gaf de man een ruk aan haar tas. Na enige malen trekken en rukken had de man de tas te pakken. De vrouw vroeg de man om haar tas terug te geven omdat deze, buiten haar portemonnee, niets van waarde voor hem bevatte. Hierop haalde de man de portemonnee uit de tas, gaf de tas terug aan de vrouw en ging er hollend vandoor. De vrouw raakte licht gewond aan haar arm. De politie is op zoek naar getuigen van de beroving. Het signalement van de man luidt:

- blanke man met dun postuur

- mager en bleek gezicht

- normaal gebit

- ongeveer 23 jaar

- ongeveer 1.80 m

- geheel in het zwart gekleed
De man sprak goed Nederlands. Getuigen of anderen die de politie aan informatie omtrent deze beroving kunnen helpen, worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

BEROVING
DORDRECHT Donderdagmiddag 12 augustus tussen 14.00 en 16.00 uur is een 43-jarige man uit Dordrecht beroofd van zijn fiets en geld. De man zat op een bankje in het park aan de Tolbrugkamp toen hij benaderd werd door drie lichtgetinte mannen. De mannen bevoelden de zakken van het slachtoffer, vonden geld in één van zijn zakken en gingen er vandoor met medeneming van zijn fiets. Het signalement van de daders luidt: Dader 1:

- ongeveer 25 jaar

- lengte 1.70-1.75 m.

- gezet postuur, flinke buik

- kort, zwart, opgeschoren haar

- sprak gebrekkig Nederlands
Dader 2:

- ongeveer 19 jaar

- lengte 1.70 m.

- normaal postuur

- zwart, krullend, donker haar met een matje
- sprak goed Nederlands

- droeg een groen trainingsjack met een blauwe trainingsbroek Dader 3:

- ongeveer 20 jaar

- lengte 1.80 m.

- slank postuur

- kort zwart haar

- sprak gebrekkig Nederlands

- droeg een donkerblauw trainingspak
Mogelijk zijn er mensen getuigen geweest van deze beroving of hebben meer informatie naar aanleiding van het signalement. Deze mensen worden vriendelijk verzocht zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

OPLICHTING
DORDRECHT Donderdagmorgen 12 augustus is een 86-jarige bewoner van een bejaardencentrum aan het Dalmeijerplein het slachtoffer geworden van oplichting. Om 10.15 uur belde een circa 30-jarige man met een slungelig voorkomen aan bij het slachtoffer en vertelde stroopwafels te verkopen voor het goede doel. Hierop besloot de 86-jarige een paar pakjes te kopen van de man. Tijdens de overdracht van de stroopwafels en het geld heeft de verkoper kans gezien een geldbedrag te ontvreemden uit de portemonnee van het slachtoffer. Hiervan deed hij aangifte.