Politie Zuid-Holland-Zuid

13/8 Alblasserwaard / Vijfheerenlanden

13-08-2004 - Persberichten District II

DRONKEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM Vrijdagmorgen 13 augustus is een 19-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden omdat hij op het Jacobsweer met teveel drank op achter het stuur zat. Bij controle op het politiebureau blies de man 625 ug/l. Omdat de man militair is, is de zaak overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. NIEUW-LEKKERLAND Vrijdagmoren 13 augustus is een 57-jarige man uit Nieuw-Lekkerland op de Lekdijk aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Bij controle blies de man 365 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van drie uren.
BRANDWIJK Vrijdagmorgen 13 augustus werd een 33-jarige man uit Brandwijk aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. De man reed op de Gijbelandsedijk toen hij door agenten gecontroleerd werd op drankgebruik. Hij blies bij controle op het politiebureau 430 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vier uren.

BELEDIGEND
GORINCHEM Vrijdagmorgen 13 augustus is een 39-jarige man uit Gorinchem op de Westwagenstraat aangehouden nadat hij zich diverse malen beledigend had uitgelaten naar politiemensen. De man werd samen met een tiental anderen verzocht zich te verwijderen uit een eetgelegenheid in die straat omdat de sluitingstijd reeds enige tijd verstreken was. Hieraan voldeed de man, maar niet zonder commentaar. Vervolgens bleef de hele groep voor de deur hangen en weigerden de mensen hun weg te vervolgen. Hierop besloten de aanwezige hondengeleiders diensthonden Lucas en Max in te zetten om zo de mensen te stimuleren alsnog huiswaarts te keren. De groep besloot hierop eieren voor haar geld te kiezen en verliet de Westwagenstraat. De 39-jarige kon zich echter niet inhouden en bleef de agenten beledigen. Hierop werd hij aangehouden. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.