Persberichten vrijdag

's-Hertogenbosch 13-08-2004

MAN AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL

s-Hertogenbosch
Vrijdagmorgen is een 29-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. Op 12 juli vond in een winkel aan de Dien van Hemertstraat in Engelen een winkeldiefstal plaats. Een man nam daar drogisterijartikelen weg. Van de diefstal werden door de bewakingscamera opnamen gemaakt. Aan de hand van deze digitale opnamen kon de identiteit van de man worden achterhaald. Vanmorgen kon de man nadat hij aan het bureau was gekomen worden aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij vrijdagmiddag weer heengezonden.

GORDELCONTROLE

Drunen
Vrijdagmorgen is een autogordelcontrole gehouden op de Lipsstraat in Drunen. Er werden in totaal 80 autos gecontroleerd. Tien bestuurders werden bekeurd, omdat ze hun autogordel niet om hadden.

GEWELDADIGE WINKELDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch
De politie heeft donderdagmiddag een 33-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden in een winkel aan het Burgemeester Loeffplein in s-Hertogenbosch.
Hij was eerder door medewerkers van de zaak aangehouden toen hij alarmlabels aan het losknippen was van sportartikelen. Hierop bedreigde hij de winkelmedewerkers met een mes. De man werd geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hij is ingesloten.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch
Donderdagavond zijn een 27-jarige vrouw en 28-jarige man (woonplaats van beide onbekend) aangehouden, die in vereniging een diefstal hadden gepleegd in een winkel in de Bossche binnenstad. Het duo wordt ervan verdacht in een winkel aan de Hooge Steenweg voor 585,83 aan cosmetica te hebben gestolen. De voortvluchtige 28-jarige man werd door beveiligingsbeambten aangehouden op de hoek van de Havensingel/Stationsweg, en vervolgens overgedragen aan de politie. Zijn compagnon trof de politie vervolgens aan voor de winkel aan de Hooge Steenweg. Beide zijn ingesloten.

MISHANDELD OP STRAAT

s-Hertogenbosch
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 57-jarige man uit Deurne aangehouden op de Parade in s-Hertogenbosch. De man had kort daarvoor een 20-jarige Bosschenaar op de Parade een aantal vuistslagen in het gezicht toegebracht. Aanleiding hiervoor was een woordenwisseling tussen beide mannen. De man is voor verhoor ingesloten.

ONTVOERD 8 JARIG JONGENTJE TERECHT

's-Hertogenbosch

- De 8 jarige Tolami Schmits uit Den Bosch, die op 12 augustus 2004 ontvoerd was door zijn 39 jarige Nigeriaanse moeder, is weer terug bij zijn vader. Het kind was samen met zijn vader in de woning van de vrouw aan de Hadewijchstraat te Den Bosch, toen de vrouw plotseling met het kind het huis verliet en met onbekende bestemming vertrok. Moeder en kind werden op 13 augustus 2004 kort na het middaguur in een woning aan de Aartshertogenlaan te Den Bosch aangetroffen. De vrouw is aangehouden en ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

Schijndel

- Tegen een 45 jarige automobiliste uit Schijndel is op 13 augustus 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De vrouw reed omstreeks 01.05 uur op de Structuurweg te Schijndel met haar auto tegen een vluchtheuvel en kwam in een sloot tot stilstand. Tevens is haar rijbewijs ingevorderd.

RIJDEN ONDER INVLOED

Uden

- Tegen een 36 jarige automobiliste uit Uden is op 13 augustus 2004 proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol. De vrouw reed omstreeks 01.50 uur op de Oranjestraat te Uden.

RIJDEN ONDER INVLOED

Uden

- Tegen een 18 jarige automobilist uit Volkel is op 13 augustus 2004 proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 04.30 uur op de Abdijlaan te Uden.

DIEFSTAL BESTELAUTO

Schaijk

- Vanaf de Pastoor van Winkelstraat te Schaijk is in de nacht van 12 op 13 augustus 2004 een witte Mercedes bestelauto weggenomen. Kenteken VR-77-ZP.

VECHTPARTIJTJE

Oss

- Een 51 en 61 jarige man uit Oss kregen op 13 augustus 2004 een proces-verbaal wegen vechten op de openbare weg. Ze hadden een onenigheid en vochten dit omstreeks 02.05 uur uit op de Hooghuisstraat te Oss.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss

- Tegen een 37 jarige automobilist uit 022 is op 13 augustus 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 02.05 uur op de Hertogensingel te Oss.

DIEFSTAL AUTOWIELEN

Escharen

- Van een geparkeerde Mercedes aan de Hondsdijk te Escharen zijn in de nacht van 12 op 13 augustus 2004 alle vier de wielen met siervelgen weggenomen. Waarde 2500.
Ook was het rechtervoorportierraam vernield.

AANRIJDING LETSEL

Rijkevoort

- Bij een aanrijding op de Papenvoortsedijk te Rijkevoort op 13 augustus 2004 omstreeks 09.20 uur is een 25 jarige automobilist uit Wanroij gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. De man haalde een andere auto in en raakte hierbij van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. Het slachtoffer is door de brandweer uit de auto gehaald.

DIEFSTAL HANDTAS

Boxmeer

- Van een 51 jarige vrouw uit Boxmeer is op 12 augustus 2004 omstreeks 21.15 uur op het station aan de Stationsweg te Boxmeer de handtas ontvreemd met ongeveer 500.