Openbaar Ministerie

Persberichten

Zwolle, 13 augustus 2004

Steenwijker automobilist in voorlopige hechtenis

De 28-jarige A.M. uit Steenwijk die gisteren is aangehouden op verdenking van meerdere pogingen tot doodslag, is in voorlopige hechtenis genomen. De rechter-commissaris heeft dat vanochtend bevolen. Ook stemde de rechter-commissaris in met een gerechtelijk vooronderzoek naar de psychische gesteldheid van de man.

De man kreeg in de nacht van woensdag op donderdag ruzie op een terras waarbij over en weer klappen vielen. Toen omstanders zich ermee gingen bemoeien, stapte de man in zijn auto, reed achteruit in op enkele personen en ramde vervolgens een auto. Daarna reed hij weg, maar keerde verderop om. Vervolgens reed hij in op een menigte van ongeveer 30 mensen.
De politie die net aan kwam rijden na de melding over de vechtpartij, was getuige van het voorval. Nadat de auto tot stilstand was gekomen, kon de automobilist worden aangehouden.

Zeven omstanders zijn direct per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Later meldden zich nog zes andere slachtoffers. Een vrouwelijk slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis. De overigen konden na behandeling weer naar huis.