Politie Zaanstreek-waterland


06:56 12-AUG-04
loc.: PURMERLAND, PURMERLAND

Kenteken onleesbaar maken komt overtreder duur te staan

De politie heeft donderdagochtend een 31-jarige man uit Purmerend aangehouden omdat hij voor de twaalfde keer op het Purmerland het inrijverbod negeerde. Het verbod geldt richting Amsterdam van maandag tot en met vrijdag van 06.00 uur tot 09.00 uur en wordt door middel van een camera gecontroleerd. Rijdt een voertuig door, dan wordt via de camera en een computerbestand gecontroleerd of de bestuurder een ontheffing heeft. Is dat niet het geval, dan volgt een boete. De Purmerender plakte daarom steeds het kenteken van zijn auto af en zette de achterklep open. Donderdagochtend betrapte de politie hem hierop en werd hij voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Omdat het onherkenbaar maken van een kenteken van een personenauto een misdrijf is, leverde dat de Purmerender nog een extra proces-verbaal op.

02:45 13-AUG-04
loc.: WIJDEWORMER, A7

Auto belandt in sloot na botsing

Een 37-jarige Volendammer is met onbekend letsel overgebracht naar het VU ziekenhuis nadat hij op de A7 achterop een vrachtauto botste en vervolgens met zijn bestelbus in de sloot belandde. De Volendammer kon op eigen kracht uit de bus komen en werd door de bestuurder van de vrachtauto op de kant geholpen. Met hulp van de brandweer werden twee honden uit de bestelbus bevrijdt en overgedragen aan de dierenambulance. Politiemensen van de afdeling Verkeersondersteuning kwamen ter plaatse om onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeval. Een blaastest wees uit dat geen van beide bestuurders te veel had gedronken.

04:19 13-AUG-04
loc.: KWADIJK, KWADIJK

Gast verjaagt inbreker

Een gast van een hotel in Kwadijk heeft kunnen voorkomen dat een inbreker er met een kluis vandoor kon gaan. De gast schrok in de nacht van donderdag op vrijdag rond 04.00 uur wakker van een harde klap en ging op onderzoek uit. In een opslagruimte hoorde hij gestommel en vervolgens zag hij een blanke man met een blonde paardenstaart wegrennen en door een raam naar buiten verdwijnen. Later werd op de parkeerplaats de buit terug gevonden.


J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-130804

11/12-AUG
PURMEREND, NECKERSTRAAT/ PURMERSTEENWEG/ MEERLAND
34 mensen zonder autogordel
Het verkeershandhavingsteam hield woensdag en donderdag diverse verkeerscontroles in Purmerend. In de middag werd vooral gelet op het dragen van de autogordel en in de avond werd een alcoholcontrole gehouden. In twee dagen tijd werden 64 overtreders bekeurd, het merendeel van de boetes betrof het niet dragen van de gordel. Verder werden vijf bromfietsers bekeurd omdat zij geen helm droegen en twee bromfietsers wegens het niet gebruik maken van het verplichte fietspad/niet verzekerd zijn. Daarnaast werden 16 hardrijders aan de kant gezet. De overige boetes betroffen het met folie beplakt hebben van de autoruiten, een verlopen APK-keuring, en het hebben van een verzekering.
Woensdag en donderdagavond werden op de Neckerstraat en het Meerland in totaal 124 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed. Geen van de bestuurders had (teveel) gedronken.

12-AUG-04
OOSTZAAN, A8

Vier automobilisten betrapt op het hebben van een radardetector

Tijdens een onopvallende surveillance hielden agenten van het verkeershandhavingsteam donderdag acht automobilisten staande. Op de A8, in Oostzaan en in Koog aan de Zaan, werden 's avonds drie bestuurders bekeurd voor het bellen tijdens het rijden en het hebben van een radardetector (2x). Het hebben van een radardetector in de auto is sinds 1 januari van dit jaar verboden. Omdat de radardetectoren niet geheel gedemonteerd konden worden, moesten de eigenaren het kentekenbewijs deel I afgeven en de overige delen van het apparaat binnen 28 dagen alsnog op het politiebureau komen afgeven. Tijdens een surveillance eerder op de dag werden ook al twee radardetectoren deels verwijderd. Eén van de overtreders, een 40-jarige man uit Wormerveer, had naast een detector ook een lasershield in zijn auto gemonteerd. Ook een lasershield, bedoeld om snelheidscontroles mee te verstoren, is verboden en deze raakte de man dus ook kwijt. De ex-bezitters van de radardetectoren kregen allen een boete van 250 euro. De verboden apparatuur werd ontdekt met behulp van een radardetector-detector aan boord van het politievoertuig.
De drie overige overtredingen betroffen het bellen tijdens het rijden (niet handsfree) en het rijden door rood op de kruisig Guisweg-Wezelstraat in Zaandijk.


03:14 13-AUG-04
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM
Drankrijder aangehouden
Een 26-jarige man uit Amsterdam werd vrijdagochtend vroeg op de Provincialeweg in Wormerveer (N203) aangehouden omdat hij met een slok op achter het stuur van zijn auto zat. De man had de alcohollimiet overschreden (255 ug/l) en kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal. Hij kan rekenen op een boete van minimaal 220 euro.

---- --