CDA

CDA
Verhagen: Kabinet haalt met mededinging hoofdprijs binnen

Deze week werd bekend dat de nieuwe Nederlandse Eurocommissaris Neelie Kroes in de Europese commissie de portefeuille mededinging krijgt. Namens het CDA heeft fractievoorzitter Maxime Verhagen de gekozen strategie van het kabinet en de premier geprezen.

´Met deze portefeuille haalt Nederland de hoofdprijs binnen. Alom wordt de post van mededinging gezien als één van de belangrijkste posten, dat is goed voor de positie van Nederland binnen Europa. De Nederlandse commissaris komt hiermee in het hart van de Europese besluitvorming te zitten. Dit is een groot compliment aan de premier waard´, aldus Verhagen.

De internationale politieke strategie van het kabinet is wederom bijzonder succesvol gebleken en heeft zijn vruchten afgeworpen. Zoals eerder ook al met de benoeming van Jaap de Hoop Scheffer en het tot stand komen van het gemeenschappelijk landbouwbeleid. De twijfel over en de geringschatting van de door het kabinet gekozen strategie door sommigen vooraf blijkt dus achteraf kant noch wal te raken.

´Juist als we proberen middels ons nationale beleid de concurrentiepositie van Nederland te verbeteren, is het zaak dat in de interne markt van Europa het Nederlandse bedrijfsleven niet te maken krijgt met oneerlijke concurrentie van andere landen´, aldus Maxime Verhagen