Politie Zeeland


O-8216-2004 Eenzijdig ongeval Scharendijke

Een 40-jarige man uit de gemeente Schouwen Duiveland heeft vanmiddag even na enen een eenzijdig ongeval veroorzaakt.
Hij reed, vermoedelijk met hoge snelheid over de Parallelweg in Scharendijke toen hij zeer waarschijnlijk een betonnen rand van het viaduct raakte. Hierdoor vloog de auto over de kop en kwam via de omheining aan de linkerkant van de weg, aan de rechterkant van de weg weer tot stilstand. De man is gewoon uit de auto gestapt en had, buiten een hoofdwond, geen verwondingen. De politie kwam terplaatse en heeft van de man een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat de man alcohol had gedronken. De man is vervoerd naar het ziekenhuis en moet daar ook een bloedproef ondergaan om erachter te komen hoeveel de man precies teveel heeft gedronken. De auto van de man is total loss verklaard.


Z-8217-2004 Aanrijding trekker en trein

Een 46-jarige man uit Axel bestuurde vanmiddag omstreeks 13.50 uur een trekker met twee aanhangers erachter.
Hij reed over de Hoofdweg in Hoek en op het moment dat hij de spoorwegovergang wilde oversteken kwam daar juist een goederentrein aan die vol in de tweede aanhanger reed. De man uit Axel verklaarde dat hij de trein niet had opgemerkt. Doordat er geen beweging meer in het hele zaakje te krijgen was bleven de spoorbomen naar boven. Dit had vervelende gevolgen voor het drukke verkeer dat door de aanrijding vast kwam te staan. In de lange file die ontstond viel nog een Duitse automobilist enkele seconden in slaap. Zijn auto reed een klein stukje door en reed tegen de achterkant van de auto van een 19-jarige man uit Sittard. De man uit Sittard is met nekklachten vervoerd naar het ziekenhuis. Het voertuig van de Duitser stond vast aan de trekhaak van de auto van de man uit Sittard en een takelbedrijf heeft de voertuigen los kunnen halen.


O-8218-2004 Bekeuringen Oosterscheldebekken

Vanmiddag zijn verschillende bekeuringen uitgeschreven in Kruiningen, Rilland en Krabbendijke.
In de Vlaketunnel werd de bestuurder van een vrachtwagen bekeurd omdat hij het inhaalverbod negeerde. Een bestuurder werd bekeurd omdat hij niet handsfree belde tijdens het autorijden. Drie bekeuringen werden uitgeschreven omdat mensen hun gordel niet om hadden. Ook werd een persoon bekeurd voor het niet dragen van zijn helm.