Politie Friesland

Politieberichten 12/8 13.00 uur t/m 13/8 07.00 uur

Fryslân 13-08-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur terecht bij bureau Communicatie. tel: 0900 8844

Sneek: 2 inbraken in bedrijven
In de nacht van dinsdag 10 augustus en woensdag 11 augustus werd ingebroken in een bedrijf aan de Hegedyk. Door het forceren van een raam kon men binnen komen. Weggenomen werd een computer met flatscreen. Aangifte werd gedaan door een 49-jarige inwoner van Sneek. In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Voltastraat. Door het forceren van een raam kwam men binnen. Weggenomen werd een laptop. Aangifte werd gedaan door een 37-jarige inwoner van Sneek.

Beetgumermolen: aanrijding met letsel
Donderdag omstreeks 11.25 uur vond op de Dyksterhuzen aan aanrijding plaats. Een 74-jarige automobilist uit Stiens reed over de Dyksterhuzen gaande in de richting Beetgumermolen. Bij een perceel wilde hij het erf oprijden. Een 25-jarige motorrijder uit Stiens naderde uit tegenovergestelde richting. De 74-jarige had goed uitgekeken, maar zag niets naderen. Tijdens het afslaan en oprijden oprit reed de 74-jarige met de voorzijde tegen de motor. De 25-jarige vloog over de motorkap en belandde in de berm. Per ambulance is de man overgebracht naar MCL Zuid met onbekend letsel.

Franeker: twee inbraken school
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in de dependance van een school aan de Rients Koopmansstraat. Het hekwerk werd vernield en via een bovenlicht kon men binnen komen. Weggenomen zijn twee computers met flatscreens. Aangifte werd gedaan door een 56-jarige inwoner van Franeker.
In de nacht van woensdag op donderdag werd in de school ingebroken. Door een uitzetraam kwam men binnen. Weggenomen werd een computer. Aangifte werd gedaan door een 36-jarige inwoner van Franeker.

Leeuwarden: eenzijdige aanrijding met letsel
Donderdag omstreeks 13.40 uur was een 43-jarige inwoner en rijdend op een snorfiets op de Over de Kelders tegen een muur van een bedrijf gereden. Het een hoofdwond is hij per ambulance overgebracht naar MCL Zuid. Oorzaak onbekend.

Joure: zakkenrollerij
Donderdag tussen 14.30 uur en 14.45 uur werd de portemonnee van een 46-jarige inwoner van Roosendaal gerold. In de portemonnee zat wat geld en waardepapieren. De portemonnee werd later teruggevonden.

Lemmer: aanrijding met letsel
Donderdag omstreeks 15.00 uur stonden een 36-jarige automobilist uit Soest, een 35-jarige automobilist uit Weiterstadt (Duitsland) en een 32-jarige automobilist uit Leiden in deze volgorde achter elkaar voor de brug. Toen men weer kon rijden moesten ze op de brug weer stoppen. De 35-jarige zag dit te laat en botste op zijn voorganger, die vervolgens weer botste op zijn voorganger. Een inzittende, een 28-jarige inwoonster van Weiterstadt klaagde over nekletsel en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Leeuwarden: zakkenrollerij
Tussen woensdag 12.00 uur en donderdag 11.00 uur werd een camcorder vanuit een rugzak van een 45-jarige inwoner van Amsterdam. Het moet ergens in het centrum van Leeuwarden gebeurd zijn.

Heerenveen: winkeldieven aangehouden
Donderdag omstreeks 16.00 uur werd in een winkel een 48-jarige inwoner van Franeker vastgehouden door personeel voor winkeldiefstal. Twee andere personen die bij de man waren, waren er vandoor gegaan. Deze twee, een 25-jarige en een 21-jarige, beiden uit Franeker werden in de buurt van het station aangehouden. In een tas hadden zij een satelliet-ontvanger. De drie mannen overgebracht naar het bureau. Aangifte werd gedaan door een 28-jarige inwoner van Joure. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld. Later werd de 48-jarige weer heengezonden.

Leeuwarden: diefstal gsm
Donderdag omstreeks 15.30 uur had een 37-jarige inwoner van Leeuwarden zijn gsm even in de cabine van zijn tractor laten liggen. Dit gebeurde bij de manege aan de Velstraweg. Op een gegeven moment ziet hij een jongeman in zijn cabine aan het rondsnuffelen. Toen deze wegliep, zag de 37-jarige dat zijn gsm was verdwenen. Verdachte is een 36-jarige inwoner van Leeuwarden. Hij moet nog gehoord worden.

Sint Annaparochie: winkeldief aangehouden
Donderdag omstreeks 17.30 uur komt een 33-jarige inwoner van Sint Annaparochie in een winkel aan de Van Harenstraat. Toen de winkelier wat ging halen zag hij, dat een ketting uit een vitrine was weggenomen. Toen de koper de winkel verliet, liep de winkelier mee en zag in de helm van de 33-jarige zijn gestolen ketting. De man werd vastgehouden en overgeleverd aan de politie. De winkelier, een 48-jarige inwoner van Sint Jacobiparochie deed aangifte.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Donderdag omstreeks 18.30 uur werd een 32-jarige inwoner van Leeuwarden door personeel van een supermarkt aan de Bilgaardepassage voor winkeldiefstal aangehouden. Hij had 8 batterijen weggenomen. Tijdens zijn vasthouding in de winkel bedreigde hij het personeel. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Surhuisterveen: aanrijding met letsel
Donderdag omstreeks 18.25 uur reed een 19-jarige automobilist uit Opende over de Warreboslaan. Bij hem in zat een 14-jarige inwoner van Boelenslaan. Mogelijk door de gladheid en een uitwijkmanoeuvre is de auto in een slip geraakt en kwam vervolgens in een sloot tot stilstand. De beide mannen zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar Nij Smellinghe.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Vrijdag omstreeks 00.45 uur werd op de Sophialaan een 44-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 670 ug/l. Zijn rijbewijs is tevens ingevorderd.

Sneek: openlijke geweldpleging
Vrijdag omstreeks 02.30 uur werd melding gemaakt van een opstootje aan de Schaapmarktplein. Toen de surveillanceauto die richting opreed, zagen zij twee mannen, een 38-jarige inwoner en een 22-jarige inwoner van Leeuwarden lopen. Zij konden worden aangehouden in verband met het opstootje. Bij de aanhouding weigerden ze mee te werken. Zij zijn vervolgens geboeid overgebracht naar het bureau. Aangever was een 21-jarige inwoner van Bennekom. Op het bureau bleek dat het opstootje ietwat overdreven was. Wel wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake bedreiging en mishandeling van politiemensen. Een politieman heeft bij de aanhouding zijn vinger gekneusd.

Heerenveen: rijden onder invloed
Vrijdag omstreeks 03.30 uur werd op de Tolhuisweg een 56-jarige automobilist uit Aruba gecontroleerd. Hij had gedronken en op het bureau blies hij 270 ug/l, goed voor een rijverbod van 1 uur.