PERSBERICHT

Rechtbank Amsterdam legt verbod op aan Perry Sport voor de verkoop van namaak Polo Ralph Lauren shirts

Amsterdam, 13 augustus 2004 - Het bedrijf, The Polo/Lauren Company, L.P. ("Polo Ralph Lauren") ontdekte recent de verkoop van namaak shirts met het Polo/Lauren handelsmerk door Perry Sport. De rechtbank van Amsterdam heeft nu bepaald dat het in dit geval namaak kledingstukken betreft, dat Perry Sport deze shirts niet meer mag verkopen en dat de resterende voorraad moet worden overgedragen aan Polo Ralph Lauren. Het bedrijf is juridisch bijgestaan door Professor Charles Gielen, partner bij NautaDutilh, het advocatenkantoor met één van de grootste praktijkgroepen op het gebied van intellectueel eigendom in de Benelux.

De shirts werden in een speciale aanbieding van Perry Sport verkocht als authentieke shirts van het merk Polo Ralph Lauren. Bij onderzoek door Polo Ralph Lauren bleken de shirts zonder toestemming van de merkeigenaar te zijn gemaakt. Perry Sport was zich niet bewust van het feit dat de shirts waren nagemaakt. Achteraf bleek dat de leverancier briefpapier heeft gebruikt dat leek te komen van een van de Polo Ralph Lauren bedrijven buiten de Europese Unie.

Volgens Charles Gielen betreurt Polo Ralph Lauren het feit dat consumenten die vertrouwen op de goede reputatie van Perry Sport producten hebben gekocht die achteraaf namaak bleken te zijn en die zonder toestemming van Polo Ralph Lauren voorzien waren van het Polo Ralph Lauren handelsmerk.

Over NautaDutilh

NautaDutilh is met bijna 500 advocaten, notarissen en belastingadviseurs één van de grootste kantoren in de Benelux en biedt juridische dienstverlening op het hoogste niveau. De kantoren bevinden zich in Amsterdam, Brussel, Rotterdam, Londen, Luxemburg en New York. NautaDutilh onderhoudt hechte maar niet-exclusieve relaties met topkantoren wereldwijd.