LOCKHEED MARTIN MISSILES &FIRE

Nederland gaat over tot de aanschaf van Lockheed Martins PAC-3

Nederland gaat over tot de aanschaf van Lockheed Martins PAC-3 raketapparatuur

DALLAS, August 12/PRNewswire/ -- Lockheed Martin (NYSE: LMT) heeft een buitenlands militair verkoopcontract van USD 33,9 miljoen binnengehaald voor de grondapparatuur voor de Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3) raketten voor Nederland. Een tweede contract voor PAC-3 raketten wordt verwacht tegen het einde van het jaar. Dit is de eerste internationale verkoop van grondapparatuur voor de PAC-3 raketten.

Het contract, dat wordt uitgegeven door de U.S. Army Aviation & Missile Command in Huntsville, AL, doet een beroep op Lockheed Martin voor de productie van de grondapparatuur voor het PAC-3 raketsegment, waaronder Enhanced Launcher Electronics Systems (ELES) en Fire Solution Computers, voor Nederland. Met deze apparatuur kan de bestaande Nederlandse Patriot grondapparatuur de nieuwe PAC-3 raketten gebruiken.

'We zijn uitermate verheugd dat Nederland het PAC-3 raketsysteem zal aanschaffen en dat het spoedig zijn eerste PAC-3 interceptors krijgt,' zei Steve Graham, vice president - PAC-3 raketprogramma voor Lockheed Martin Missiles and Fire Control. 'In de bepalende momenten op het slagveld werkten de PAC-3 raketten zoals ze waren ontworpen voor Operatie Irakese Vrijheid, en we hebben het volste vertrouwen in hun mogelijkheden om de dreigingen tegen de VS en de geallieerden vandaag en in de toekomst te verslaan.'

De 'raken-om-te-doden' PAC-3 raket is de meest geavanceerde, de meeste bekwame en de krachtigste luchtverdedigingsraket ter wereld. Hij verslaat alle gevaren voor het Patriot wapensysteem: tactische ballistische raketten (TBR's) met massavernietigingswapens, geavanceerde kruisraketten en vliegtuigen. De PAC-3 raketten verhogen aanzienlijk de vuurkracht van het Patriot systeem, omdat er 16 PAC-3's op een Patriot lanceerinrichting kunnen worden geladen, in vergelijking met vier van de oudere Patriot PAC-2 raketten.

Lockheed Martin Missiles and Fire Control werkt aan de upgrade van de PAC-3 raketsegmenten naar het Patriot luchtverdedigingssysteem. De PAC-3 raket is een heel behendige 'raken-om-te-doden' interceptor. De rest van het raketsegment bestaat uit de PAC-3 raketgranaten (per vier), een Fire Solution Computer en een Enhanced Launcher Electronics System. Deze elementen werden in het Patriot systeem geïntegreerd, een raketsysteem voor langeafstandsluchtverdediging voor hoge tot middelmatige hoogte, die een luchtafweersysteem voorziet voor de grondstrijdkrachten en hoogkwalitatieve eigenschappen biedt.

De PAC-3 raket is ook geselecteerd als de belangrijkste interceptor voor het multinationaal Medium Extended Air Defense System (MEADS). MEADS wordt bestuurd door het NAVO MEADS Management Agency (NAMEADSMA) en is een transatlantisch ontwikkelingsprogramma dat zich richt op de volgende generatie lucht- en raketafweersystemen.

Lockheed Martin heeft zijn hoofdkantoor in Bethesda, MD en heeft wereldwijd ongeveer 130.000 werknemers in dienst en houdt zich voornamelijk bezig met onderzoek, ontwerp, ontwikkeling, productie en integratie van geavanceerde technologiesystemen, producten en diensten.

Voor bijkomende informatie, surf naar onze website: http://www.lockheedmartin.com

Source: Lockheed Martin

Craig Vanbebber van Lockheed Martin, +1-972-603-1615, of craig.vanbebber@lmco.com. FCMN Contact: craig.vanbebber@lmco.com

van bovenstaand bericht.

13 aug 04 09:01