Ruim 10.000 bestuurders gecontroleerd

UTRECHT 13-08-2004 - Sinds de start van de regionale autogordelcampagne, op 22 maart, hebben de medewerkers van het Bureau Verkeer Onder Controle (BVOC) van de Politie Utrecht meer dan 10.000 voertuigen in de hele regio gecontroleerd.

Woensdag 11 augustus reed op de Catherijnesingel in Utrecht het 10.367e voertuig langs de controlepost van het BVOC. In totaal hebben 862 bestuurders of inzittenden een bekeuring van 45 gekregen omdat zij voor- of achterin geen gordel droegen.

Landelijke campagne

De landelijke campagne die minister Peijs van Verkeer & waterstaat 6 maart lanceerde, duurde 2,5 maanden. Deze landelijke campagne met de slogan Gordels om, ook achterin. Daar kun je mee thuis komen is aangegrepen om extra regionale politiecontroles op het gebruik van de autogordel te starten. De extra politiecontroles op diverse plaatsen in de regio Utrecht duren zes maanden, tot en met september.

Werkwijze BVOC

Het aantal verkeersslachtoffers moet omlaag. Daarom heeft het ministerie van justitie extra geld beschikbaar gesteld om in iedere politieregio een verkeershandhavingsteam (in Utrecht is dat het BVOC) op te richten. Het project wordt dus niet gefinancierd uit bestaande middelen van de politie en gaat niet ten koste van de bestaande politiecapaciteit. De controles zijn dus extra, omdat zij bovenop de reguliere controles worden uitgevoerd.