Gemeente Kampen

Persbericht

Kampen, 13 augustus 2004

Wateroverlast in de stad op 11 en 12 augustus

Op 11 en 12 augustus jl. is er op diverse plaatsen in de stad wateroverlast geweest.

Een voorlopige conclusie, uit de tot nu toe gehoorde regencijfers, is dat het niet verwonderlijk is dat de afvoercapaciteit van de riolering onvoldoende was om alles tijdig te verwerken. Dat er overstorten zijn gaan werken en dat er water op straat stond op verschillende plaatsen was niet vreemd. Overstortdrempels en rioolleidingen daar naar toe, worden echter zodanig ontworpen dat er alleen nog bij zeer uitzonderlijke regenbuien wateroverlast in woningen en andere panden kan ontstaan. Nagegaan wordt of hier sprake van is geweest.

Vrijdagochtend 13 augustus hebben enkele rioleringsdeskundigen van de gemeente en de Grontmij zich gebogen over de wateroverlastproblemen. Er zijn acties uitgezet voor volgende week.. Voor enkele overlastplaatsen hoopt de gemeente eind volgende week uitsluitsel te hebben over de toestand van de riolering en de eventuele mogelijkheden om wateroverlast in de toekomst te voorkomen of te beperken.

Voor enkele andere plaatsen zullen de gegevens echter pas over ongeveer een maand beschikbaar zijn omdat het rioleringstelsel door de Grontmij op hydraulische afvoercapaciteit doorgerekend gaat worden. Die gegevens zijn nodig om eventuele verbetermaatregelen te kunen opstellen. Voor die berekening was enkele maanden geleden al opdracht gegeven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau communicatie van de gemeente Kampen, Burgemeester Berghuisplein 1, te Kampen. Tel. 038 339 27 18.