Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, vrijdag 13 augustus

Alkmaar 13-08-2004 - 17.00 uur

Jongetje gewond na aanrijding

Alkmaar, donderdag 12 augustus 2004.

Donderdagavond raakte een 7-jarige jongetje uit Alkmaar gewond bij een aanrijding. Het slachtoffertje stak via een voetgangersoversteekplaats de rijbaan van de Mesdaglaan over. Op de oversteekplaats werd hij aangereden door een auto die bestuurd werd door een 23-jarige man uit Alkmaar. Het jongetje raakte daarbij gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Vrouw mishandeld

Alkmaar, donderdag 12 augustus 2004.

Donderdagavond werd een 31-jarige vrouw mishandeld op de Vondelstraat. De mishandeling werd gepleegd door een kennis van haar, een 41-jarige man uit Alkmaar. De vrouw bevond zich op de Spieghelstraat toen zij werd aangevallen door de man. Hij sloeg de vrouw verschillende keren in het gezicht en op het lichaam. Na de mishandeling verdween hij op een fiets. Later kon hij worden aangehouden in een woning aan de Van Hallstraat in Alkmaar. De vrouw is voor medisch onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De ruzie tussen beide personen zou te maken hebben met een financieel geschil. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Diefstal auto Heerhugowaard, vrijdag 13 augustus 2004

Vrijdag heeft de eigenaar van een personenauto aangifte gedaan van diefstal van zijn voertuig. Hij parkeerde zijn auto vrijdagmorgen om 09.15 uur op de Middenweg ter hoogte van perceel 193. Kort na 10.00 uur bleek de auto te zijn verdwenen. Het gaat om een auto van het merk Suzuki, type Liana. De auto is grijs van kleur en voorzien van het kenteken 72-JV-SF.

XTC-laboratorium aangetroffen in woning.

Alkmaar, vrijdag 13 augustus 2004.

Vrijdagmorgen werd door de politie een XTC-laboratorium aangetroffen in een woning aan de Imkerstraat.De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van klacht van stankoverlast door buurtbewoners. In de woning werd een hoeveelheid apparatuur en chemische stoffen aangetroffen die nodig zijn bij de fabricage van synthetische drugs. De eigenaar/bewoner van het pand, een 37-jarige man, is aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Oplichting, of een verkeerde keuze

Castricum, vrijdag 13 augustus 2004.

Vrijdag deed een inwoonster van Castricum melding van een mogelijk vorm van oplichtin. De vrouw werd thuis aangesproken door twee jonge mannen. Zij hadden gezien dat een dakpan van haar woning stuk was en zij wilden deze kosteloos vervangen. Daarnaast hadden zij schade ontdekt aan de schoorsteen. Ook dit wilden zij repareren tegen een afgesproken prijs. Nadat de mannen hun werk hadden verricht en het geld was betaald, kreeg de vrouw een nota waarop geen adres, telefoonnummer of naam van het bedrijf was geplaatst. Zij had nu een naar gevoel over deze transactie en stelde de politie in kennis.

De moraal. Wees voorzichtig met reparateurs die toevallig langs komen. Maak goede en duidelijke afspraken en vraag om informatie waardoor het bedrijf waarvoor zij werken kan worden nagetrokken. Maar het inschakelen van een geregistreerd bedrijf is en blijft de beste keuze.