Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, vrijdag 13 augustus

Den Helder 13-08-2004 - 17.00 uur

Computer en fotoapparatuur gestolen uit woning

Den Helder, donderdag 12 augustus 2004.

Donderdagmiddag tussen 14.30 en 18.00 uur werd ingebroken in een vakantiewoning aan de Ooghduyne. Men kwam in het huis door het vernielen van één van de ramen. De bewoner mist een laptopcomputer, en een digitale fotocamera. Ook bleek randapparatuur van de computer en camera en geld te zijn verdwenen.

Snelheidscontrole

Den Helder, vrijdag 13 augustus 2004.

Tijdens een snelheidscontrole op de Rijksweg in de nacht van donderdag op vrijdag werd een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, als bestuurder van een personenauto staande gehouden . De man reed met een snelheid van 129 km/u op een weggedeelte waar een snelheidslimiet geldt van 80 km/u. De man verklaarde zijn rijbewijs niet bij zich te hebben. Bij navraag bleek echter dat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid tot oktober van dit jaar. Voor beide overtredingen werd de man bekeurd.

Inbraak bedrijfspand

Den Helder, vrijdag 13 augustus 2004.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd een inbraak ontdekt in een bedrijfspand aan de Drs. F. Bijlweg. Men kwam in het pand door het vernielen van een raam. Er kon nog niet precies worden aangegeven wat er is verdwenen. Men mist in ieder geval een tweetal flatscreen schermen. Daarnaast werden er in het bedrijf een groot aantal vernielingen gepleegd.

Man dodelijk gewond bij aanrijding

Sint Maartensvlotbrug, vrijdag 13 augustus 2004.

Vrijdagmorgen omstreeks 10.45 uur is een 44-jarige man uit Arnhem dodelijk gewond geraakt bij een aanrijding op de Rijksweg N9. De man zat in een auto die werd bestuurd door een 30-jarige man uit Arnhem. Door onbekende oorzaak raakte deze bestuurder met zijn auto in de berm. Tijdens het corrigeren kwam hij op de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer terecht, botste tegen een personenauto en kwam op de beschoeiing van het Noordhollandskanaal tot stilstand. Door de aanrijding raakte de 44-jarige Arnhemmer zo ernstig gewond dat hij ter plaatse overleed. De bestuurder van deze auto en een bij hem in de auto zittende vrouw uit Arnhem (haar leeftijd is op dit moment niet bekend) zijn ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder. Geen van de inzittende van de andere auto raakten gewond. De Rijksweg N9 is gedurende ruim anderhalf uur afgesloten geweest voor het verkeer.

Vaten met chemicaliën aangetroffen

Middenmeer, vrijdag 13 augustus 2004.

Vrijdagmorgen werden door voorbijgangers een vijftal vaten ontdekt in de berm van de Flevoweg. In de vaten (jerrycans) werden stoffen aangetroffen die vermoedelijk moeten worden aangemerkt als afvalstoffen van XTC-laboratoria. Van de inhoud zijn monster genomen waarna de vaten in veiligheid zijn gesteld. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de herkomst.

Het vermoeden bestaat dat elders in de Wieringermeer nog meer van dit soort vaten zijn gedumpt. Vinders van dergelijke vaten worden dringend verzocht, mede gelet op de inhoud van de vaten (zoutzuur en ammoniak) zo snel mogelijk contact op te nemen met de politie, telefoon 0900-8844.
Op de Groetweg werden vanmorgen eveneens een aantal vaten aangetroffen. De inhoud van deze vaten bestaat vermoedelijk oude olie. Of beide dumpingen iets met elkaar van doen hebben is op dit moment niet bekend.