Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, vrijdag 13 augustus

Hoorn 13-08-2004 - 17.00 uur

Agressieve autobestuurder mishandelt andere weggebruiker

Hoorn, donderdag 12 augustus 2004.

Donderdag heeft een 28-jarige inwoner van Hoorn aangifte gedaan van mishandeling die afgelopen maandag tussen 18.15 en 18.30 uur plaatsvond op de Provincialeweg. Kort daarvoor reed de man met zijn personenauto over de Rijksweg A7 en nam de afslag bij MacDonalds. Terwijl hij op de afslag reed haalde hij een bestelwagen met een daaraan gekoppelde paardentrailer, aan de rechterzijde in. De bestuurder van deze combinatie wilde, zoals later bleek, ook de afslag oprijden en was niet blij met de inhaalmanoeuvre van de bestuurder van de personenauto. Hij maakte dat door middel van gebaren ook duidelijk. Toen het slachtoffer op de kruising van de Provincialeweg met het Keern moest stoppen voor het rode verkeerslicht stopte de bestelwagen naast hem. De bestuurder stapte uit, opende het portier van de personenauto en sloeg het slachtoffer vervolgens hard in het gezicht. Hierbij de raakte het slachtoffer gewond aan zijn hoofd en werd zijn bril vernield. Na de mishandeling stapte de verdachte weer in zijn auto en reed weg. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de dader.

Twee mannen aangehouden na vechtpartij

Hoorn, vrijdag 13 augustus 2004.

In de nacht van donderdag op vrijdag werden twee mannen van 20 en 22 jaar, beiden afkomstig uit Hoorn aangehouden op de West. Beiden waren met elkaar in gevecht geraakt nadat zij ruzie met elkaar hadden gekregen in een café. Nadat beide mannen naar buiten waren gewerkt zette de vechtpartij zich voort op straat. Daarbij raakten beide mannen gewond. De één beschuldigd de ander ervan te zijn begonnen met slaan en schoppen. Beiden zijn daarom aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Inbraak woning.

Hoorn, vrijdag 13 augustus 2004.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd een inbraak gepleegd in een woning aan het Hoefblad. Men kwam vermoedelijk in het huis met behulp van een valse sleutel waardoor een deur werd geopend. Vanuit de woning werden een videorecorder een aantal bankpassen ontvreemd. Ook bleek een portemonnee met een onbekende hoeveelheid geld te zijn verdwenen.