Gemeente Hengelo

Schade aan het hoofdgebouw FBK-stadion

Tijdens sloop overkapping hoofdtribune FBK-stadion

Tijdens de sloop van de overkapping van de hoofdtribune van het FBK-stadion is gisteren, donderdag 12 augustus, de achterpui van het hoofdgebouw gedeeltelijk ontzet en beschadigd. Het betreft het gedeelte van het hoofdgebouw dat zich op de eerste verdieping bevindt. Vandaaruit had de bezoeker uitzicht op het terrein en toegang tot de hoofdtribune. De schade ontstond op het moment dat het dak van de hoofdtribune omlaag viel. Er is alleen sprake van materiele schade. De gemeente is een onderzoek gestart om de oorzaak te achterhalen. De schade wordt zo snel mogelijk hersteld.

Achter het gedeelte dat beschadigd is, ligt het spelershome van het trainingscentrum van FC Twente en de kantine van de atletiekvereniging MPM. Op het moment dat het voorval plaatsvond, was er niemand in de genoemde ruimtes aanwezig. Beide ruimtes hebben schade opgelopen en kunnen tijdelijk niet gebruikt worden.

Totale renovatie FBK-stadion

De werkzaamheden met betrekking tot sloop en renovatie zijn direct gestart na afloop van de Europese Meerkamp in het FBK-stadion op 5 juli jl. Het oude stadion is inmiddels vrijwel in zijn geheel verdwenen. Vervolgens wordt het binnenterrein opgehoogd, om wateroverlast tegen te gaan. Voor de winter zijn de wedstrijdbanen aangelegd. In de maanden juli en augustus vinden voornamelijk de sloopwerkzaamheden plaats. Daarna wordt gestart met de herinrichting van het atletiekstadion. Het voorval heeft geen invloed op de planning van de renovatie van het FBK-stadion.