Ingezonden persbericht


Gibson wordt het huisinstrument van de grootste opnamestudio in de Benelux

Gibson Europe trekt in bij de Wisseloord Studio's met de vermaarde Gibson instrumentenfamilie

VOOR DIRECTE PUBLICATIE . Vianen, Nederland, 11 augustus 2004.

Het geluid van Gibson Guitar en haar merkenfamilie zal worden gespeeld en beluisterd door muzikanten uit alle uithoeken van de wereld zodra de Wisseloord Studio's in Hilversum de eerste studio in de regio wordt die volledig gesponsord wordt door de gitaargigant. Gibson's beste instrumenten zijn beschikbaar voor alle internationale en locale artiesten tijdens de opnamen in de befaamde studio's.

"De fantastische muziek die uit de Wisseloord Studio's komt verdient het om op 's werelds beste instrumenten te worden gespeeld," zegt Henry Juszkiewicz, voorzitter en CEO van Gibson Guitar. "We zijn er trots op dat de Gibson merkenfamilie een essentiële rol kan spelen bij het succes van Wisseloord en de artiesten die er opnemen."

Het gerenommeerde Wisseloord studiocomplex werd officieel geopend door prins Claus in januari 1978. Veel beroemde internationale en locale artiesten, zoals Elton John, Def Leppard, The Police, The Scorpions, Anouk, Marco Borsato, Lionel Ritchie, Mick Jagger en Metallica, hebben er allemaal grote hits opgenomen.

De artiesten die nu Wisseloord bezoeken hebben de luxe om op te kunnen nemen met instrumenten van Gibson Guitar, een van de meest vooraanstaande makers van muziekinstrumenten. Gibson zal Wisseloord voorzien van akoestische en elektrische Gibson gitaren, een Baldwin piano, Slingerland drums, Gibson Goldtone gitaarversterkers, Epiphone gitaren en Tobias basgitaren. Meer informatie over de Wisseloord Studio's kunt u vinden op www.wisseloord.nl.

Gibson Europe is het centrale verkoop-, marketing- en distributiepunt voor de wereldberoemde muziekinstrumenten van Gibson Guitar. Vanuit Vianen in Nederland vormt Gibson Europe de schakel tussen het hoofdkantoor in de VS en Gibson's distributiepartners in het Europese vasteland,Engeland, Scandinavië en het Middellandse Zee-gebied.

Gibson staat wereldwijd bekend om haar klassieke modellen in alle belangrijke categorieën gefrette instrumenten, inclusief akoestische en electrische gitaren, mandolines en banjo's. Het merkenassortiment van Gibson Guitar omvat tegenwoordig Epiphone, Dobro, Kramer, Steinberger, Tobias, Slingerland, Maestro, Baldwin, Ellington, Hamilton en Wurlitzer. Bezoek Gibson's website op www.gibson.com.

KWALITEIT PRESTIGE VERNIEUWING

Contactpersonen:
Silvia Kleton Gibson Europe +31 347 324 021 silvia.kleton@gibson.com Caroline Galloway Gibson (440) 338-3469 caroline.galloway@gibson.com


---- --