Digitale Gemeente Houten

Kaartenactie winkels in Houten-Castellum

vrijdag 13 augustus 2004 - Bron: GroenLinks

Na vijf jaar bouwen is er nog steeds geen spoor van de beloofde winkelvoorzieningen in Houten-Castellum. De hoogste tijd dat daar eens werk van gemaakt wordt, aldus GroenLinks Houten. Deze week bezorgt GroenLinks huis aan huis in Houten Zuid een actiekaart. De bewoners kunnen de actiekaart invullen en hem binnen een week in de bus doen bij de actie-adressen in de wijk.

Wonen in het groen met de voorzieningen vlakbij, zo werden de nieuwe inwoners van Houten naar de Vinexwijk gelokt. Na 9 jaar bouwen is er nog steeds geen spoor van een winkelcentrum of andere noodzakelijke voorzieningen. Dat is veel mensen een doorn in het oog. Bovendien is het, vooral voor ouderen, heel erg lastig. De tijdelijke brug over het spoor bij het stationnetje is voor hen zelfs een onneembare hindernis.

GroenLinks zal de protestkaarten aan de directie van Mega Rotij (de verantwoordelijke projectontwikkelaar) aanbieden. Het is een laatste poging om Mega-Rotij in beweging te krijgen. Mocht het bedrijf in haar onwil volharden dan zal de fractie de gemeenteraad voorstellen om de gronden van Mega Rotij blijvend als park te bestemmen.

Op de gemeentelijke activiteitenmarkt op 28 augustus is GroenLinks met een kraam vertegenwoordigd. Daar kunnen de kaarten ook ingeleverd worden en sympathisanten van buiten de wijk kunnen ook hun handtekening zetten.
Reacties en info bij: groenlinks@houten.com


Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).