Gemeente Katwijk

B&W Katwijk stemmen in met volgende fase Rijnlands voorzieningencentrum

Katwijk, 13 augustus 2004

Op 11 augustus 2004 j.l. heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten om medewerking te verlenen aan de vrijstellingsprocedures voor de uitvoering van fase 1a van het Rijnlands Voorzieningen Centrum. Concreet betekent dit weer een volgende stap op weg naar de herinrichting van het terrein van het voormalig Zeehospitium.

Door het Rijnlands Voorzieningen Centrum zijn twee plannen ingediend voor het volgen van een vrijstellingsprocedure van het bestemmingsplan. Eén vrijstellingsprocedure heeft betrekking op de wijziging van bestemming van woningen die binnen de bebouwingsgrenzen van het bestemmingsplan zijn gelegen. Dat betekent dat naast verzorging en verpleging er ook een "woonbestemming" komt op het terrein, zodat ook andere bewoners dan de zorgvragers op dit terrein kunnen wonen.
De andere vrijstellingsprocedure heeft betrekking op het paviljoen nabij de Seinpoststraat die buiten de bebouwingsgrens van het bestemmingsplan is gelegen. Met de wijziging komt ook dit nieuw te bouwen paviljoen op het terrein te liggen.

Door een wijziging in het beleid van de provincie Zuid-Holland is de vrijstellingsprocedure aanzienlijk korter geworden. Dit maakt het mogelijk om sneller de - toch noodzakelijke - procedure te doorlopen. De gehele procedure (inclusief het inbrengen van zienswijzen e.d.) zal zo'n 20 weken in beslag nemen. Voorheen, als het via de provincie moest, zou dat 30 weken zijn. Vanaf donderdag 20 augustus liggen de beide plannen ter inzage bij de centrale balie in het gemeentehuis aan de Zeeweg.