Stad Utrecht 10.15 uur

Utrecht 14-08-2004 - Nieuwsberichten Stad Utrecht

Verkeersongeval letsel
UTRECHT Vrijdagavond omstreeks 18.40 uur heeft op t Zand in de Meern een aanrijding plaatsgevonden.

Een 46-jarige Utrechtse reed in haar auto over t Zand in de richting van de Utrechtseweg. Op de kruising stopte zij voor de haaientanden en trok vervolgens weer op. Echter kwam op dat moment de 56-jarige automobiliste uit De Meern over de Utrechtseweg uit de richting van Vleuten en zij kon de Utrechtse niet meer ontwijken. Een aanrijding volgde, waarbij de Utrechtse vrouw licht gewond raakte. Zij is met de ambulance afgevoerd en heeft later op de avond het ziekenhuis alweer verlaten.

Geweld met letsel
UTRECHT Vrijdagmiddag omstreeks 16.50 uur trof de politie tijdens surveillance een opstootje aan op de Stationstraverse. Een 55-jarige man uit Utrecht had een bloedneus en last van zijn kaak nadat hij door een 42-jarige man uit Utrecht zonder duidelijke aanleiding was mishandeld. De politie heeft de zaak in onderzoek

Bedreiging
UTRECHT Vrijdagavond omstreeks 20.00 uur heeft de politie op de Hammarskjoldhof een 16-jarige jongeman uit Utrecht aangehouden wegens bedreiging. Tijdens surveillance werd de politie door bewakingspersoneel van een supermarkt geïnformeerd dat men iemand had aangehouden. Ter plaatse trof de politie een aantal medewerkers met de 16-jarige jongeman uit Utrecht aan. De assistent bedrijfsleider had de jongen gezegd de winkel te verlaten, omdat hij deze middag reeds een winkelontzegging had gekregen. Daarop werd de jongen verbaal bedreigend en is aangehouden. De politie heeft de jongen overgebracht naar het bureau.

UTRECHT Vrijdagavond is een Utrechtenaar aangehouden wegens bedreiging.
Een 37-jarige man uit Utrecht verscheen vrijdag avond om 17.55 uur aan het bureau aan de Paranadreef met de mededeling dat hij geldproblemen had en dat hij iemand zou gaan beroven. De aanwezige politiemedewerkers hebben hierop een kort gesprek met hem gehad, waarna hij is heengezonden. Korte tijd later kwam hij terug met een mes in zijn hand en met de vraag of dat mes groot genoeg was voor een beroving. De man is hierop aangehouden.

Na wederom een goed gesprek en inbeslagname van het wapen is de man heengezonden. Enige tijd later stond de man weer voor het bureau en maakte met een ander mes snijdende beweging langs zijn hals, waarbij hij een politiemedewerker had aangekeken. Hierop is de man na een korte achtervolging te voet aangehouden wegens bedreiging en in verzekering gesteld. Ook het tweede mes is in beslaggenomen.