Politie Groningen

Persberichten zaterdag 14 augustus 2004

provincie Groningen 14-08-2004 -

Groningen: vechtersbazen
Op de Westinghousestraat heeft de politie vrijdagmiddag twee mannen uit Groningen, 20 en 24 jaar oud, aangehouden. Na een melding van een vechtpartij op straat, troffen agenten de beide kemphanen tegenover elkaar aan. Hierbij trachtte de 20 jarige man de andere met een fietsketting te slaan. Beide heren bleken inmiddels al de nodige klappen te hebben gehad blijkens enkele hoofdwonden die ze hadden opgelopen. Nadat de kemphanen gescheiden waren bleek de ruzie te gaan over een vriendin. De 20-jarige verdachte werd in een ziekenhuis behandeld voor een viertal hoofdwonden. De andere verdachte kon aan het politiebureau worden behandeld. Na verhoor zijn de verdachten op vrije voeten gesteld.

Groningen: man door het lint
Op de Grote Markt heeft de politie vrijdagavond een 48-jarige man uit Groningen aangehouden. De man stak met twee kinderen ter hoogte van de Gelkingestraat gevaarlijk de rijbaan over. Toen agenten hem daarop aanspraken ging de verdachte totaal door het lint. Hij schopte tegen de politieauto, trok vervolgens de deur van de auto open en gaf de agent een vuistslag op zijn neus. Na dreiging met peperspray kon de verdachte worden aangehouden. De man werd voor onderzoek ingesloten. De beide kinderen werden overgedragen aan de moeder.

Groningen: controle snelheid
Op de Beneluxweg werd vrijdagavond een snelheidscontrole gehouden. Ruim 600 voertuigen werden gecontroleerd. Hiervan kregen 43 bestuurders een boete opgelegd. De hoogste snelheid bedroeg 113 km per uur, waar 70 km per uur gereden mag worden.

Groningen:L vijf autokrakers gepakt
Op de Van Schendelstraat heeft de politie afgelopen nacht een vijftal jeugdige autokrakers gepakt. De vijf verdachten, 16, 17 en 18 jaar oud, werden betrapt op de parkeerplaats van de Papiermolen. Getuigen zagen dat de vijf bezig waren een auto open te breken. De politie trof een ingeslagen autoruit van een geparkeerd staande voertuig aan, maar geen verdachten meer. Na een kort onderzoek en zoektocht in de omgeving troffen agenten de vijf op de van Schendelstraat aan. Een van de jongens trachtte eerst te vluchten, maar hij kon na een korte sprint van een agent ook worden opgepakt. In de kleding van de vijf trof de politie een hoeveelheid gereedschap en handschoenen aan. Bovendien werd een autoradio, een telefoon, een headset en andere radio onderdelen in de kleding gevonden. De vijf heren werden allen ingesloten voor een verder onderzoek naar mogelijk meerdere autokraken van afgelopen weken.

Groningen: baldadigheid en vernieling
Twee mannen uit Zuidwolde zijn afgelopen nacht in de Carolieweg opgepakt. De heren, 19 en 21 jaar oud, waren in de Gelkingestraat bezig om met hun broekriemen tegen verschillende reclameborden te slaan. Bovendien werd door hen een grote kei op de rijbaan gelegd, waardoor een passerende taxi forse schade opliep. De beide mannen werden voorlopig ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de mogelijke schade en tegen de beide verdachten zal proces verbaal worden opgemaakt.

Groningen: lastige vrouw
Afgelopen nacht werd op de Muurstraat een 32-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De vrouw begon passerende agenten uit te schelden voor klootzakken en andere beledigingen. Toen zij daarop werd aangesproken werd de scheldkanonnade nog eens verergerd. Nadat de vrouw was aangehouden beukte ze meerdere keren tegen de ruiten van de politieauto. De vrouw werd daarop meegenomen naar het politiebureau en voorlopig ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces verbaal op.

Rottum: alcohol gebruik
Tijdens de surveillance zagen agenten op de Usquerderweg te Rottum de auto van een 50-jarige inwoner van Kantens in een sloot liggen. De bestuurder stond naast zijn auto. Toen agenten hem aanspraken bleek de man behoorlijk gedronken te hebben. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar de man een blaastest aflegde. Het resultaat van dit onderzoek was dat de verdachte een alcoholpromillage van bijna 2.7 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de verdachte werd ingenomen. Tegen de man wordt een proces verbaal opgemaakt. Ook In Niebert moest een 43-jarige inwoner van Marum zijn rijbewijs afgeven nadat hij was aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man bleek bij controle van het promillage meer dan 1.75 promille in zijn bloed te hebben. Tegen hem wordt ook proces verbaal opgemaakt.
Op de Schonfeldsingel in Winschoten werd een 43-jarige man uit Winschoten eveneens Aangehouden voor het rijden onder invloed. De man bleek met 1. 4 promille alcohol in zijn bloed een auto te besturen. Zijn rijbewijs bleef achter aan het politiebureau en de man krijgt een proces verbaal.

Provincie: snelheidscontrole
In Onderdendam heeft de politie op de Bedumerweg vrijdagavond een controle op snelheid gehouden. Er werden ruim zevenhonderd bestuurders gecontroleerd, waarvan 47 met een te hoge snelheid een boete kregen opgelegd.
In Scharmer werden op de Hoofdweg meer dan 500 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 113 te hard, die allen een boete krijgen thuis gestuurd.

Stadskanaal: drie gewonden bij botsing
Op de Handelsstraat in Stadskanaal botste vrijdagavond een 21-jarige inwoner van Nieuw Buinen tegen de auto van de 22-jarige inwoner van Nieuwe Pekela. De Nieuw Buiner verleende geen voorrang aan de andere automobilist. Beide voertuigen raakten door de botsing zwaar beschadigd en moesten worden weggesleept. De inwoner van Nieuwe Pekela en zijn beide passagiers, een 25-jarige vrouw uit Nieuwe Pekela en een 4-jarige jongetje uit Stadskanaal moesten met lichte verwondingen naar het ziekenhuis in Stadskanaal worden gebracht. De politie maakt proces-verbaal op.