Eemland zuid 11.00 uur

Utrecht 14-08-2004 - Nieuwsbericht Eemland zuid

Mislukte overval op winkel

AMERSFOORT Vrijdagmiddag rond 18.00 uur is een winkel aan het Masker overvallen door een man die het personeel bedreigde met een mes. De man kwam de winkel in en vroeg om geld waarbij hij met een mes zwaaide. Winkelpersoneel wist de politie te alarmeren en toen de overvaller dit door kreeg, rende hij hard de winkel uit (zonder geld). Op een lichtkleurige herenfiets verdween hij in de richting van de Laan naar Emiclaer. Hoewel door verschillende politiemensen nog in de omgeving is gezocht naar de dader, werd deze niet gevonden.

Het signalement van de overvaller is: Nederlandse man, 1.85-1.90 meter, leeftijd 23 28 jaar. Kort donkerblond netjes geknipt haar. Mager postuur, lange vingers. Sprak Nederlands met Amsterdams accent.

Kleding: witte sweater met aan voorzijde twee zakken, blauwe spijkerbroek, witkleurige sportschoenen, zwarte baseballpet met rode voorzijde en klep, blauwe zonnebril. De man reed weg op een lichtkleurige herenfiets.

De recherche van de Amersfoortse politie doet onderzoek naar deze overvalpoging. Getuigen die informatie hebben kunnen bellen met de recherche in Amersfoort via telefoonnummer 0900-8844.