Ingezonden persbericht

Student onderzoekt publiek karakter Publieke Omroep

OOSTVOORNE, 20040813 -- Roeland Woudstra van de Westminster Universiteit in Londen houdt één van de eerste onafhankelijke onderzoeken naar de democratische functie van de Nederlandse publieke omroep en het belang dat het publiek daaraan hecht. Voor dit landelijke onderzoek hoopt hij onder andere via Nederlandse nieuws- en omroep-websites respondenten aan te trekken.


De TROS beraadt zich over haar functie in het publieke bestel en het Rinnooy Kan rapport van 2004 is eveneens een teken aan de wand. Het debat over de publieke omroep is opnieuw aangewakkerd, weer staat de publieke omroep ter discussie.

Politici en academici discussiëren al lange tijd over de functie van Nederland 1, 2 en 3, maar wat is de mening van de bevolking? Moet er één omroep komen zoals de BBC of moeten we naar het Amerikaanse systeem met sterk overheersende commerciële zenders, of is toch de Nederlandse publieke omroep helemaal zo gek nog niet?

De grote vraag is welke functie de publieke omroep in het mediabestel heeft, en of deze functie goed wordt vervuld. Het antwoord op deze vraag hoopt Roeland Woudstra te kunnen achterhalen uit de respons op de enquete die hij voor eenieder ter beschikking stelt via deze hyperlink: www.iamjochem.com/roeland/.



Ingezonden persbericht