1e persbericht van zaterdag 14 augustus 2004

Eindhoven 14-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee gewonden bij steekpartij

In een woning aan de Hastelweg zijn vrijdagavond tussen 22.00 en 23.00 uur een 24-jarige Eindhovenaar en een 28-jarige inwoner van Breda gewond geraakt bij een steekpartij. Het 24-jarige slachtoffer liep verwondingen aan zijn arm op. Hij mocht na behandeling in het ziekenhuis naar huis. Het 28-jarige slachtoffer raakte gewond aan zijn bovenlichaam. Hij is ter observatie in het ziekenhuis gebleven. De politie is op zoek naar de dader die na de steekpartij is gevlucht.

Eindhoven: Verdachten van poging inbraak aangehouden

De politie kreeg zaterdagochtend een melding dat twee personen probeerden in te breken in een gebouw aan de Sint Lidwinastraat. Ter plaatse trof de politie een 23-jarige vrouw uit Eindhoven en een 37-jarige man uit Vught aan. Zij zijn beiden om 7.40 uur aangehouden. Geprobeerd werd om een raam open te breken. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verdachte aangehouden voor handel in harddrugs

Op een feestterrein aan de Genneperweg is zaterdag rond 00.15 uur een 31-jarige man uit Almere aangehouden. Hij wordt verdacht van handel in harddrugs. Bij hem werden acht XTC-pillen aangetroffen. De man is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Beek en Donk: Gewapende overval

Vrijdagavond rond 18.00 uur vond een gewapende overval plaats op een tankstation aan de Brugstraat. Een 20-jarige medewerkster werd bedreigd door een man met een op een vuurwapen lijkend voorwerp. Hij eiste geld. Vervolgens is de dader met enkele honderden euros te voet gevlucht. Het gaat om een blanke man, ongeveer 22 jaar en naar schatting 1.80 meter lang. Hij heeft kort donker haar en blauwe ogen. De man droeg vrijdagavond een lichtblauwe spijkerbroek en een zwart T-shirt. Getuigen van de overval kunnen contact opnemen met de politie van Gemert Laarbeek via 0900-8844.

Mierlo: Verdachte van winkeldiefstal gepakt

De politie kreeg vrijdagmiddag een melding van een diefstal uit een winkel aan de Margrietstraat. De dader zou in een auto gevlucht zijn. De politie stelde een onderzoek in en zag de betreffende auto op de Geldropseweg rijden. De auto werd aan de kant gezet en twee inzittenden, een 35-jarige en een 41-jarige Eindhovenaar, werden aangehouden. Bij de 35-jarige werden 19 DVDs aangetroffen die uit de winkel werden gestolen. Beide verdachten zijn na verhoor naar huis gestuurd. De 41-jarige Eindhovenaar bleek niet bij de diefstal betrokken te zijn. Tegen de 35-jarige man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Verdachte aangehouden na bedreiging

In een horecagelegenheid in het centrum van Valkenswaard is zaterdag rond 00.50 uur een 20-jarige inwoner van Valkenswaard aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen van de uitbater van de horecagelegenheid. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.