Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 14 augustus 2004
VERDACHTE SCHIETPARTIJ NIEUWE BINNENWEG AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Na een intensief onderzoek door de recherche van het district Rotterdam-Centrum werd vrijdagavond omstreeks half twaalf in een horecagelegenheid in de wijk het Oude Noorden, een 27-jarige Rotterdammer aangehouden. De man was in het bezit van een doorgeladen vuurwapen. Dit vuurwapen werd in beslag genomen. De man wordt ervan verdacht op dinsdagmiddag 13 juli 2004 kort voor zes uur op de Nieuwe Binnenweg met een automatisch vuurwapen op een auto te hebben geschoten. De inzittende, een 31-jarige Rotterdammer raakte daarbij zeer ernstig gewond. Het slachtoffer ligt nog steeds in zeer kritieke toestand in het Erasmus Medisch Centrum. Ook een 21-jarige Rotterdamse die op dat tijdstip op de Nieuwe Binnenweg fietste liep bij de schietpartij schotwonden in haar been op. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is in verzekering gesteld. Hij zal later worden voorgeleid aan de officier van justitie.

MAN MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks half zeven werd in de Kleijnstraat een 18-jarige Rotterdammer aangehouden. De man had tussen zijn broeksband een vuurwapen. Het pistool werd in beslag genomen. De politie had een melding gekregen dat er een man met een vuurwapen in zijn hand liep. Ter plaatse trof zij vier personen aan. Eén van hen voldeed aan het opgegeven signalement. Hij werd gefouilleerd waarbij het wapen werd aangetroffen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld.

DOOD 16-JARIGE JONGEN GEEN MISDRIJF
HELLEVOETSLUIS -De 16-jarige jongen uit Hellevoetsluis die vrijdagmorgen omstreeks zes uur dood werd aangetroffen op de Voorweg, is niet door misdrijf om het leven gekomen. Sectie op het slachtoffer heeft uitgewezen dat een hartritmestoornis de doodsoorzaak is geweest. De hoofdwond van het slachtoffer werd vermoedelijk veroorzaakt door de val van zijn fiets.
Copyright © 2004 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer