Koninklijke Nederlandse Schaakbond

WGM-norm voor Muhren en IM-norm voor Leenhouts bij Stork Young Masters

Andrey Zhigalko heeft de Stork Young Masters gewonnen. Met een score van 7,5 uit 9 bleef hij zijn concurrente Marie Sebag een vol punt voor. Successen waren er voor de Nederlanders Bianca Muhren en Koen Leenhouts die beiden 5 uit 9 scoorden. Bianca scoorde een WGM-norm en Koen een IM-norm. De eindstand van de Stork Young Masters vindt u hier.

De overige kampioenen:
In de A-groep stelde Daan Brandenburg met een remise tegen Matthieu Freeke het kampioenschap veilig . Met de remise kwam Daan als enige op
7,5 punten.

De B-groep (jongens) werd een prooi voor Roeland Pruijssers kampioen. Titelkandidaat Thijs Laarhoven werd uitgeschakeld door Arthur Hugaert. Bij de meisjes ging de titel naar Pauline van Nies. Zij won binnen 40 minuten van Yme Gorter.

De C-groep (jongens) kreeg Twan Burg als kampioen. Na een minder eindspel en een remiseaanbod dat niet werd aangenomen door zijn tegenstander, wist hij alsnog de partij naar zich toe te trekken. Bij de meisjes waren er bij het ingaan van de laatste ronde nog negen(!) die kampioen konden worden. Allen hadden zij 5 punten. Yvette Muhren won als enige en werd zo kampioen.

In de D-groep won Twents' trots Maurice Schippers zijn partij tegen Floris Busscher. Daarmee behaalde hij het kampioenschap van de D-jeugd.