Gemeente Capelle a/d IJssel

Capels Multicultureel Carnaval viert eerste lustrum

Zin in een tropische dag? Kom dan zaterdag 14 augustus 2004 naar het centrum van Capelle! Na een jaartje overgeslagen te hebben, viert het Capels Multicultureel Carnaval die dag zijn vijfde verjaardag en is het dus weer heupwiegen geblazen. Vanaf 14.30 uur gaat er een bonte tropische stoet met prachtige kostuums door de stad.

De carnavalsoptocht begint in de Sperwerhof. Via de Roekstraat, Fluiterlaan, Duikerlaan, Kerklaan, Kievitlaan en Rivierweg komen de dansers omstreeks 18.00 uur aan bij het eindpunt: het (parkeer)terrein naast en achter het gemeentehuis. Hier staan diverse kraampjes met eten, drinken en muziek. De winnaar van het carnaval (de meest gezellige en sfeervolle dansgroep) wordt om 20.00 uur bekendgemaakt op het parkeerterrein.

Het carnaval wordt georganiseerd door Nos Tambe Tei (Papiaments voor Wij zijn er ook). Deze stichting bevordert de creatieve folkloristische en culturele ontwikkelingen en uitingen in Capelle aan den IJssel. Naar verwachting lopen ongeveer 360 mensen mee in de optocht, verdeeld over 12 groepen. De dansers hebben verschillende culturele achtergronden. Zij proberen ook de toeschouwers aan het dansen te krijgen. Maar als u echt geen swingende heupen heeft, is kijken naar de carnavalsstoet natuurlijk minstens zo leuk!