Ingezonden persbericht


Dave Clarke, Kevin Saunderson en Michel de Heij tijdens grootste FFWD Heineken Dance Parade ooit

Zaterdag 14 augustus vindt de achtste FFWD Heineken Dance Parade plaats in Rotterdam. Met maar liefst 40 deelnemers is dit de grootste FFWD Heineken Dance Parade die tot nu toe gehouden is. Onder de deelnemers bevindt zich de top van de Nederlandse dancescene zoals partyorganisatoren ID&T (Sensation) en UDC (Dance Valley) en internationale top DJ's als Dave Clarke, Kevin Saunderson, Paul Johnson, Ferry Corsten, Johan Gielen en Michel de Heij. De parade, die jaarlijks zo'n 350.000 bezoekers trekt, wordt afgesloten met een grootst eindfeeest met zes area's. Kijk voor meer informatie over de parade of het eindfeest op www.heinekendanceparade.nl

Start FFWD Heineken Dance Parade in het hart van Rotterdam

De FFWD Heineken Dance Parade begint met een 'warming-up' tussen 11.00 en 12.00 uur in Rotterdam-Centrum op het kruispunt van de Nieuwe Binnenweg met de Mathenesserlaan. Een ander startpunt dan de voorgaande jaren, wat dan ook gelijk voor een andere route zorgt. Om 12.00 zet de karavaan van veertig wagens met DJ's en danseressen zich in beweging om over de Nieuwe Binnenweg, het Eendrachtsplein en de Mauritsweg te rijden en vervolgens via het Schouwburgplein langs De Doelen te gaan. Niet eerder is de parade zo dicht bij de grootste winkelstraten van Rotterdam geweest. Henk Witteveen, organisator van de FFWD Heineken Dance Parade zegt hierover: "Een route door de binnenstad komt de parade qua sfeer alleen maar ten goede, en het verrassingseffect voor het winkelend publiek zal daar zeker aan bijdragen."

Safe swingende Erasmusbrug

Vanaf het Schouwburgplein gaat de stoet door de Kareldoormanstraat linksaf de Westblaak op om vervolgens via het Churchillplein, de Schiedamsedijk en de Schilderstraat door de Witte de Withstraat te gaan. Na de Westersingel en het Vasteland gaan alle wagens over de Erasmusbrug en komen dan via Posthumalaan bij het eindpunt in de Veemstraat. Dit is vlakbij de plek waar het eindfeest op Katendrecht wordt gehouden. Vorig jaar toen de parade voor het eerst over de Erasmusbrug reed bleek dat de brug door de dansende menigte 'meeswingende'. Uit uitgebreid onderzoek is afgelopen jaar gebleken dat het 'swingen' van de Erasmusbrug absoluut niet gevaarlijk is omdat de brug daarop berekend is. De muziek mag dit jaar dan ook gewoon aanblijven als de FFWD Heineken Dance Parade naar de Kop van Zuid gaat. En de brug zal zeker in beweging komen met internationale toppers als Dave Clarke, Kevin Saunderson en Paul Johnson die tijdens de parade te horen zijn.

Deelnemers: van vogeltjesdans tot techno en trance. Zoals gebruikelijk zullen de deelnemende trucks in muziekaal opzicht het hele dance-spectrum beslaan en is er voor elk wat wils om op te dansen. De eerste wagen van de parade wordt bemand door DJ Fanclub, de zelfbenoemde luis in de pels van de dansscene en bekend van de Gouden Kabouter awards. Hun melige humor kennende zal het niemand verbazen als ze de parade dan ook tegendraads openen met een als Duitse bierstube aangeklede wagen en de vogeltjesdans draaien. Dat de FFWD Heineken Dance Parade ook buiten onze landsgrenzen bekendheid geniet blijkt o.a. uit de deelname van de Engelse promotor Anti World - bekend van o.a. D.A.V.E. The Drummer - die dit jaar voor het eerst meerijdt en in samenwerking met een touroperator 500 Britten laat overkomen. Ook een nieuwkomer dit jaar is de Belgische trance goeroe Johan Gielen die met een geheel eigen wagen deelneemt. De parade wordt afgesloten door Rotterdams techno-trots Michel de Heij die de FFWD Heineken Dance Parade themesong "Be My Guest" produceerde.

Vaste podia langs de route
Naast de voet van de Erasmusbrug en op het Schouwburgplein wordt een vast podium gebouwd waar vanaf 12:00 uur DJ's zullen optreden. Vanaf het podium bij de Erasmusbrug is dankzij radiozenders het geluid te horen van de rijdende wagens. Hierdoor kunnen de toeschouwers langs de weg al meegenieten van een verderop draaiende DJ die nog niet gepasseerd is of net voorbij is.

Eindfeest: zes area's met internationale top DJ's. Na afloop van de parade vindt tussen 16:00 en 23:00 op Katendrecht een groots eindfeest plaats met internationale top DJ's zoals Kevin Saunderson, Ferry Corsten, Junior Jack & Kid Crème, Michel de Heij en Agnelli & Nelson. Voor het eerst in de geschiedenis van de FFWD Heineken Dance Parade zullen er maar liefts zes verschillende area's zijn op het eindfeest. Elke area wordt gehost door een top DJ die zelf mocht bepalen welke andere DJ's er in zijn of haar area draaien. Op die manier kunnen de naar verwachting 50.000 bezoekers horen waar Nederlands populairste DJ's als Ferry Corsten, Marnix, Michel de Heij, Dreazz, Hitmeister D. en Dana zelf graag naar luisteren.

Kaarten voor het eindfeest kosten 22,50 Euro (ex. reserveringskosten) en zijn online te bestellen via www.ticketbox.nl of te koop bij de meer dan 1000 verkooppunten van Ticketbox, waaronder alle filialen van de Free Record Shop.

Internationale line up

Ferry Corsten heeft voor de thuiswedstrijd in zijn area DJ's uitgenodigd die ook staan voor "electronic dance music with an attitude". Naast Ferry draaien in de eerste area stadsgenoten Misja Helsloot en Ronald van Gelderen en zijn Engelse trance collega's Chris Agnelli en Robbie Nelson, die net als Ferry regelmatig draaien in Gods Kitchen in Birgmingham. Amsterdammer Marnix heeft o.a. de Fransman Sebastain Leger, de Belgen Junior Jack & Kid Crème en de Amerikaan Kevin Saunderson gevraagd en zal na Dimitri en Remy zelf de laatste platen in deze area draaien.

Michel de Heij heeft voor zijn area uitgenodigd Jay Samuel vs. Benny Rodrigues, Steve Rachmad, Secret Cinema, Renato Cohen,Youngsters en ook hij sluit - begeleid door MC Marxman - zelf af. Bij Drum 'n Bass DJ Dreazz zijn Scientific, Noisia, Predator, Fabio en Simon Bass line smith op bezoek en Hitmeister D. heeft TLP, Chuckie, Real El Canario, 3-1, en de Glimmer Twins te gast. Hij sluit de set af met een back to back met Wix. Dana programmeerde voor haar eigen area D.A.V.E. The Drummer, Ballistic vs. Beholder, Zany, Dana vs Pavo en Marc Acardipane.

Gemeente Rotterdam garandeert groene ondergrond
Was het eindfeest op Katendrecht vorig jaar nog een groot 'strandfeest', dit jaar zal de Gemeente Rotterdam er voor zorgen dat er een volledig met gras begroeide ondergrond ligt. Mark Rouwenhorst van de Stichting Rotterdam Dance Parade zegt hierover: "Ook hieruit blijkt weer de grote support die we al jaren van de gemeente krijgen bij het organiseren van het evenement. Niet alleen woorden, maar ook daden, daar kunnen andere gemeenten nog een hoop van leren."

Kijk voor meer informatie over het eindfeest of de FFWD Heineken Dance Parade op www.ffwdheinekendanceparade.nl


---

Voor meer persinformatie:
Shop Around!
Bert Dijkstra
Admiraal de Ruyterweg 8A
3031 AB Rotterdam
T 010 2449996
F 010 2447094
E info@ffwdheinekendanceparade.nl

Voorlopige deelnemers FFWD Heineken Dance Parade 2004:

Anno Almere
Antiworld UK
APE
B2S Events / Decibel outdoor
Bigbooty Express (Knockout)
Club Pepper
Club-X
Dance4life
DJ Broadcast
DJ Fanclub
DJ Promiss/DJ Docfabian
DTF Productions
Dutchtechno
Emotion Productions
Female Force
Ferry Corsten Powered by Dorito's
Gesture Music
Hero Music/ The Shrink
Hollywood Music Hall
ID&T
IVE
Johan Gielen/DDA
Loveland
Matika
Matrixx
Michel de Heij
Modelmasters
Mystery Truck
New Breeze
Ovadoze Entertainment
Ready2Dance
Richie Productions
Rio Parade
Silly Symphonies
Spinnin records / 4 Strings
Triple Vision
UDC/Dance Valley
V3 Reclames
Wildpitch dj bookings
Zuid-Hollandse Popunie


---- --