SHOP AROUND

Volgorde trucks FFWD Heineken Dance Parade bekend

FWWD Heineken Dance Parade met 40 wagens langste parade van Europa

Zaterdag 14 augustus vindt de achtste FFWD Heineken Dance Parade plaats in Rotterdam. Met 40 deelnemers is dit de grootste FFWD Heineken Dance Parade die tot nu toe gehouden is. De parade gaat van start met als eerste wagen het collectief DJ Fanclub, de zelfbenoemde luis in de pels van de dansscene en bekend van de Gouden Kabouter awards. De parade wordt afgesloten door Rotterdams techno-trots Michel de Hey die ook de FFWD Heineken Dance Parade themesong 'Be My Guest' produceerde. Het nummer zal a.s. vrijdag van niets binnenkomen op nummer 2 in de Pepsi Chart en is deze week floorfiller op 3FM. De parade, die jaarlijks zo'n 350.000 bezoekers trekt, wordt afgesloten met een grootst eindfeeest met zes area's. Kijk voor meer informatie over de parade of het eindfeest op www.ffwdheinekendanceparade.nl

Deelnemers: van vogeltjesdans tot trance.
Zoals gebruikelijk zullen de deelnemende trucks in muzikaal opzicht het hele dance-spectrum beslaan en is er voor elk wat wils om op te dansen. De melige humor van DJ Fanclub kennende zal het niemand verbazen als ze de parade tegendraads openen met een als Duitse bierstube aangeklede wagen en de vogeltjesdans draaien. Onder de deelnemers bevindt zich verder de top van de Nederlandse dancescene zoals partyorganisatoren ID&T (Sensation) en UDC (Dance Valley) en internationale top DJ's als Dave Clarke, Kevin Saunderson, Paul Johnson en Ferry Corsten. Dat de FFWD Heineken Dance Parade ook buiten onze landsgrenzen bekendheid geniet blijkt o.a. uit de deelname van de Rio Parade, het Zuidamerikaanse zusje van de FFWD Heineken Dance Parade, en de Engelse promotor Anti World - bekend van o.a. D.A.V.E. The Drummer - die dit jaar voor het eerst meerijdt en in samenwerking met een touroperator 500 Britten laat overkomen. Ook een nieuwkomer dit jaar is de Belgische trance goeroe Johan Gielen die met een geheel eigen wagen deelneemt.

Eindfeest: Ferry Corsten met live-band
Na afloop van de parade vindt tussen 16:00 en 23:00 op Katendrecht een groots eindfeest plaats met internationale top DJ's zoals Kevin Saunderson, Ferry Corsten, Junior Jack & Kid Crème, Michel de Hey en Agnelli & Nelson. Voor het eerst in de geschiedenis van de FFWD Heineken Dance Parade zullen er maar liefts zes verschillende area's zijn op het eindfeest. Elke area wordt gehost door een top DJ die zelf mocht bepalen welke andere DJ's er in zijn of haar area draaien. Op die manier kunnen de naar verwachting 50.000 bezoekers horen waar Nederlands populairste DJ's als Ferry Corsten, Marnix, Michel de Hey, Dreazz, Hitmeister D. en Lady Dana zelf graag naar luisteren. Ferry Corsten zal zijn set openen met een 7 mans formatie die een Ferry Corsten medley speelt. Hij heeft eerder met deze band op het podium gestaan tijdens zijn optreden in de Heineken Music Hall. Naast Ferry draaien in de eerste area stadsgenoten Misja Helsloot en Ronald van Gelderen en zijn Engelse trance collega's Chris Agnelli en Robbie Nelson, die net als Ferry regelmatig draaien in Gods Kitchen in Birgmingham.

Lokatie Katendrecht speciaal voor eindfeest begroeit met gras Was het eindfeest op Katendrecht vorig jaar nog een groot 'strandfeest[', dit jaar heeft de Gemeente Rotterdam er voor gezorgd dat er een volledig met gras begroeide ondergrond ligt. Mark Rouwenhorst van de Stichting Rotterdam Dance Parade zegt hierover: 'Ook hieruit blijkt weer de grote support die we al jaren van de gemeente krijgen bij het organiseren van het evenement. Niet alleen woorden, maar ook daden, daar kunnen andere gemeenten nog een hoop van leren.'

Kaarten voor het eindfeest kosten 22,50 Euro (ex. reserveringskosten) en zijn online te bestellen via www.ticketbox.nl of te koop bij de meer dan 1000 verkooppunten van Ticketbox, waaronder alle filialen van de Free Record Shop.

'Warmdraaien' tijdens Street Parade in Zurich
A.s. zaterdag 7 august gaat de FFWD Heineken Dance Parade 'warmdraaien' tijdens de 13e Street Parade in Zurich. Qua bezoekers aantallen de grootste parade van Europa. De inmiddels bekende route langs het meer zal afgelegd worden door 35 wagens, waarvan er een bemand wordt door de FFWD Heineken Dance Parade samen met de Belgische collega's van de City Parade met aan boord niemand minder dan Hitmeister D.

Kijk voor meer informatie over het eindfeest of de FFWD Heineken Dance Parade op www.ffwdheinekendanceparade.nl

Volgorde trucks FFWD Heineken Dance Parade 2004:

DJ Fanclub
Richie Productions
IVE events
Dance4life
Matika
Antiworld
The Shrink
DTF Productions
Rioparade Brasil
Club-X
Ready2Dance
Hollywood Music Hall
UDC / Dance Valley
DJ Promiss
Veronica
UDG
Misja Helsloot Powered by Alternate
Loveland
Nighttown
Urban Town
Club Motion
Female Force / DJ Broadcast
Best Beatz X-Posure (Zuid-Hollandse Popunie)
Ace
Ferry Corsten Powered by Dorito's
ID&T
New Breeze
APE
Mystery Truck
Johan Gielen
Triple Vision
Spinnin records / 4 Strings
Bigbootyexpress (Knockout)
Matrixx
2Recordz
Sinners
Decibel Outdoor
Michel de Hey

Voor meer persinformatie:
Shop Around!
Bert Dijkstra
Admiraal de Ruyterweg 8A
3031 AB Rotterdam
T 010 2449996
F 010 2447094
E info@ffwdheinekendanceparade.nl

van bovenstaand bericht.


04 aug 04 19:08