Politie Drenthe

zaterdag

Assen 14-08-2004

Inbrekers doorzoeken flatwoningen

EMMEN - Tot nu toe onbekende inbrekers hebben vrijdagavond bij inbraken in twee flatwoningen aan de Meridiaan in Emmen geld en sieraden gestolen. In beide woningen zijn de kasten doorzocht.Om binnen te komen is de voordeur vernield. De politie onderzoekt de zaak.
Politie houdt drankrijder aan

EMMEN - De politie heeft vrijdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 28 jarige automobilist uit Nieuw Weerdinge. De man bleek met bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol achter het stuur te hebben gezeten. Hij was op de Rondweg in Emmen met zijn auto achterop een personenauto met FC Zwolle supporters gereden, bestuurd door een 21 jarige man uit Dronten. Die auto was door de klap weer op een voorganger geduwd.
Politie houdt twee verdachten inbraak aan

EMMEN - Surveillerende agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 28 jarige man en een 20 jarige vrouw uit Emmercompascuum aangehouden en ingesloten op verdenking van inbraak in een school aan de Geuzingerbrink in Emmen. Hun auto viel de agenten op toen die op een afgelegen gedeelte van de parkeerplaats van De Giraffe stond. Het tweetal had geen aannemelijke verklaring voor de aanwezigheid van computerapparatuur in hun auto. Uit het verhoor werd duidelijk dat de apparatuur was gestolen uit de school aan de Geuzingerbrink. Een sleutelhouder heeft aangifte gedaan.
Veroorzaker aanrijding vastgehouden door buurtbewoners

HOOGEVEEN - Bewoners van de Beukemastraat in Hoogeveen hebben vrijdagmiddag een 17 jarige bromfietser vastgehouden en overgedragen aan de politie. Hij was op een auto gebotst, bestuurd door een 41 jarige plaatsgenoot. Een 20 jarige vriend, die wel kans zag om er lopend met de bromscooter vandoor te gaan werd in de buurt aaangehouden. De bestuurder bleek te hebben gedronken. Hij scoorde bijna 0,8 promille. Bovendien droeg hij geen helm en had hij geen bromfietscertificaat. De 20 jarige vriend ging voor de bijl wegens het verlaten van de plaats van het ongeval zonder dat zijn identiteit behoorlijk was vastgesteld. Hij bleek bovendien een zakje met meer dan 30 gram weed bij zich te hebben.
Automobilist in ziekenhuis na ongeval

EXLOERVEEN - Een 21 jarige automobilist uit Valthermond is vrijdagnacht met diverse verwondingen opgenomen in het ziekenhuis van Stadskanaal nadat hij op de Boermastraat in Exloerveen met zijn auto van de weg was geraakt en is de sloot was beland. Surveillerende agenten hadden de man even tevoren aangesproken toen hij op de Oude Dijk tussen Exloo en Tweede Exloermond in zijn auto lag te slapen. Gewonde bij verkeersongeval

VEENHUIZEN - Een 16 jarige inzittende van een personenauto is vrijdagavond met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Ze liep haar verwondingen op toen de auto waarin ze zat op de Norgerweg in Veenhuizen van de weg raakte. De 19 jarige bestuurder uit Norg verklaarde tegenover de politie dat hij even met de radio bezig was, waardoor hij in de berm raakte. Bij het corrigeren kwam hij in een slip en verloor de controle over zijn auto. De auto kwam in de linkerberm tot stilstand. De politie heeft het kentekenbewijs van de auto ingenomen.