2e persbericht van zaterdag 14 augustus 2004

Eindhoven 14-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van gewapende overval

Op de Kruisstraat vond dinsdagmiddag rond 13.35 uur een gewapende overval plaats op twee mannen van 26 en 29 jaar die bezig waren met het bijvullen van een geldautomaat. De twee daders waren gewapend met een vuistvuurwapen. Na een korte worsteling werden de slachtoffers gedwongen tot afgifte van een geldbedrag en de autosleutels. Hierna zijn de daders via een deur naast de pinautomaten de Kruisstraat opgelopen. Vervolgens zijn ze in de donkerblauwe Opel Astra stationwagen van de slachtoffers gestapt, die op de Kruisstraat in een parkeervak stond, en in onbekende richting weggereden. Deze auto is na de overval teruggevonden op de Hooidonksemolen in Eindhoven.

In verband met het onderzoek is de politie dringend op zoek naar getuigen die dinsdag tussen 13.30 en 13.40 uur op de Kruisstraat waren en mogelijk iets verdachts gezien hebben in de buurt van de pinautomaten. Ook wil de politie graag in contact komen met getuigen die de twee mannen, waarvan één een donkere huidskleur heeft, naar de Opel Astra hebben zien lopen of die de daders in de buurt van of op de Hooidonksemolen hebben zien rijden en / of uit de Opel hebben zien stappen. Zij kunnen contact opnemen met de politie van Woensel Zuid via 0900-8844.

Eindhoven: Verdachte van vernieling aangehouden

Op het Stationsplein is zaterdag rond 12.45 uur een man van 20 jaar uit Weert aangehouden. Hij wordt verdacht van het gooien met een spatbord van een fiets tegen een taxi op het Stationsplein. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed

Op de Veldmaarschalk Montgomerylaan is zaterdag rond 4.30 uur een 43-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man bleek teveel gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 2,30 gemeten. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachten aangehouden na ruzie

De politie heeft zaterdag rond 12.00 uur op de Boschdijk een 43-jarige en een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. Beiden zouden kort voor hun aanhouding gevochten hebben in een woning aan de Boschdijk. De mannen raakten alle twee gewond. De 25-jarige man had verwondingen aan zijn armen. Hieraan is hij in het ziekenhuis behandeld. Hij is ingesloten op het politiebureau. De 43-jarige man is opgenomen in het ziekenhuis. Hij had verwondingen aan zijn hoofd. Een buurtbewoner die het tweetal zag vechten heeft ze uit elkaar gehaald. De politie onderzoekt het gebeurde.

Helmond / Eindhoven: Onder invloed

De politie zag zaterdagochtend rond 4.45 uur een 26-jarige automobilist uit Eindhoven met hoge snelheid over de A270 in Helmond rijden. Er werd een snelheid van 180 km/u gemeten terwijl hier maximaal 120 gereden mag worden. Op de Bessenvlinderstraat in Eindhoven kon de bestuurder rond 5.00 uur aangehouden worden. De man bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 1,25 gemeten. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Heuvel is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Een raam werd ingegooid en vervolgens werd een TFT-scherm gestolen.

Gemert: Verdachte van vernieling autospiegels aangehouden

Op het Binderseind is zaterdag rond 3.30 uur een 17-jarige jongen uit Erp aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding de spiegels van vijf geparkeerde autos aan de Churchilllaan hebben vernield. Na verhoor is de verdachte naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. De politie verzoekt de gedupeerden om aangifte te komen doen.