Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zaterdag 14 augustus

Àlkmaar 14-08-2004 - 17.00 uur

Flatwoningen ontruimd na brand

Alkmaar, vrijdag 13 augustus 2004.

Vrijdagavond brak brand uit in de keuken van een flatwoning aan de Muiderwaard. De bewoner had een vetpan op het vuur gezet. Toen hij de deksel van de pan haalde sloeg de vlam in de pan. In korte tijd stond de keuken in lichter laaien. De woning waar de brand woedde ligt op de 5e etage. In overleg met de brandweer werden alle woningen op de 6e en 7e etage ontruimd. Nadat de brand geblust was konden deze mensen weer terug naar hun woning. De keuken van de woning waar de brand uitbrak werd volledig vernield. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Jongen beroofd van geld

Heerhugowaard, zaterdag 14 augustus 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 19-jarige jongen uit Dirkshorn van zijn portemonnee beroofd op het Stationsplein. De jongen werd door twee mannen , waarvan geen duidelijk signalement bekend is, overvallen. Eén van de verdachten hield hem vast terwijl de andere de zakken van het slachtoffer afzocht naar goederen. Zijn portemonnee en mobiele telefoon werden hem afgepakt. Hierna verdwenen de twee verdachten. Het slachtoffer vond kort daarop zijn telefoon terug op het Stationsplein.

Twee mannen, verdacht van inbraak en vernieling, aangehouden

Alkmaar, zaterdag 14 augustus 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden twee mannen aangehouden op de Edisonweg. Getuigen hadden kort daarvoor gezien dat de twee een raam vernielden van een pand aan de Edisonweg. Kort hierna waren ze weggereden in een witte bestelwagen. Deze auto werd door agenten staande gehouden op de Edisonweg. In de auto werden twee computers aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Hierop zijn de twee mannen aangehouden. Eén van de twee wilde zijn personalia niet opgeven. De andere man is 35 jaar en woont in Alkmaar. Beiden zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Politie zoekt getuigen van aanrijding

Egmond aan Zee, vrijdag 13 augustus 2004.

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een motor en een voetganger die plaats vond op de Zuiderstraat op woensdagavond 11 augustus omstreeks 23.45 uur. De voetganger, een 50-jarige man uit Egmond aan Zee liep over de Zuiderstraat en zag op de rijbaan een bijna complete uitlaat van een auto liggen. Toen hij deze op wilde pakken werd hij aangereden door de bestuurder van een witte crossmoter. Op de motor was een wit schildje met daarop het nummer 10 aangebracht. Bij de aanrijding raakte de voetganger gewond aan zijn arm (gebroken). De motorrijder reed na het ongeval door. De politie wil graag in contact komen met getuigen van deze aanrijding of met mensen die weten wie de bestuurder van de motor is geweest. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Bergen, telefoon 0900-8844.