Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zaterdag 14 augustus

Hoorn 14-08-2004 - 17.00 uur

Diefstal auto

De Goorn, vrijdag 13 augustus 2004.

Tussen donderdagavond 19.30 uur en vrijdagmorgen 09.30 werd een auto ontvreemd vanaf de Dorsvlegel. Het gaat om een auto van het merk Volkswagen, type Golf. De auto is wit van kleur en voorzien van het kenteken RY-31-HJ.

Vrouw gewond bij aanrijding

Enkhuizen, vrijdag 13 augustus 2004.

Vrijdagmiddag is een 56-jarige vrouw uit Enkhuizen gewond geraakt bij een aanrijding in het Wilhelminaplantsoen. De vrouw reed daar op haar fiets toen zij op een kruising van paden werd aangereden door een 12-jarige jongen. De vrouw kwam zo ongelukkig ten val dat zij met verwondingen aan schouder en hoofd is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn en daar is opgenomen. De jongen bleef ongeveerd.

Rijden onder invloed van alcohol

Westwoud, zaterdag 14 augustus 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 19-jarige bestuurder van een personenauto uit Westwoud aangehouden op de Dres. Kort daarvoor had hij een hekwerk aangereden op de Provincialeweg in Hoorn. Na deze aanrijding was hij doorgereden. Bestuurder en auto werden kort daarop aangetroffen op de Dres. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 410 ug/l. Dat is nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Man aangehouden na belediging

Hoorn, zaterdag 14 augustus 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 39-jarige man uit Hoorn aangehouden op de West. Terwijl de verdachte voor de ingang van een café aan de West stond begon hij een aantal daar surveillerende agenten uit te schelden. Naast het schelden en tieren uitte de man een aantal racistische beledigingen in de richting van één van de agenten. Hierop is de man aangehouden. Tijdens het vervoerd in de politieauto pleegde de man nog een aantal vernielingen aan het interieur van de auto.