Socialistische Partij


Personeel en bewoners laken situatie in verpleeg- en verzorgingshuizen

14-08-2004 * Onderzoek van de SP onder ruim 1100 bewoners, familie- en personeelsleden van 23 verpleeg- en verzorgingshuizen schetst een schrijnend beeld van de omstandigheden in de instellingen. De werkdruk is te hoog, er is onvoldoende zorg, aandacht en privacy voor de bewoners, en nog steeds komen er gedwongen scheidingen voor. SP-Kamerlid Agnes Kant: "Het is een schande hoe we omgaan met de mensen die dit land hebben opgebouwd. Ze hebben recht op menswaardige zorg, op aandacht en op privacy." De SP komt in het rapport met dertien aanbevelingen om de situatie te verbeteren.

Ruim 90 procent van het personeel vindt dat de grens is bereikt, dan wel overschreden. Het gebrek aan tijd leidt tot mensonwaardige en soms mensonterende situaties. Er wordt gemeld dat bewoners regelmatig of vaak te lang op bed liggen, er is regelmatig te weinig tijd voor toiletbezoek en bewoners krijgen om deze reden vaak een luier om. Soms komen mensen helemaal het bed niet uit of zitten de hele dag in de stoel voor zich uit te kijken. De geënquêteerden maken zich het meest zorgen over de gevolgen voor de kwaliteit van het bestaan van bewoners. Men spreekt over vereenzaming, vervuiling, onveiligheid, uitzichtloosheid, afstomping, en door dit alles snellere achteruitgang dan nodig is.

Hoewel de Kamer al vele jaren aandringt aan het ombouwen van alle meerpersoonskamers tot één- en tweepersoonskamers, wonen nog steeds duizenden ouderen op meerpersoonskamers. Privacy is voor hen niet meer dan een bed, een nachtkastje en een gordijn. Gedwongen scheidingen van echtparen die 40 tot 50 jaar lief en leed deelden, zouden in verzorgingshuizen niet meer voorkomen. De praktijk toont echter aan dat de gedwongen scheidingen wel degelijk nog plaats vinden. In verpleeghuizen is dit probleem nog groter.

Op basis van de enquêtes worden dertien aanbevelingen gedaan, waaronder het vastleggen van het recht op goede zorg en wettelijke kwaliteitsbasisnormen, het verbeteren van de privacy en voorkomen van gedwongen scheidingen. Zowel bij personeel als bewoners komen drie hoofdpunten naar voren: meer personeel en geld, minder bureaucratie en betere bejegening.