PERSBERICHT - 2004-07-30

Persuitnodiging opening Romeins Festival in Themapark Archeon

Van 5 tot en met 15 augustus wordt voor de vijfde maal het Groot Romeins Festival gehouden in themapark Archeon in Alphen aan den Rijn. De engelse re-enactmentgroep Legio II Augusta verzorgt tien dagen lang demonstraties en spannende shows.

Wij attenderen vertegenwoordigers van de media graag op de intocht van de Romeinse re-enactorgroep Legio Secunda Augusta in aanwezigheid van onze eregast, de heer Kees van der Padt, manager van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen. Op woensdag 4 augustus 2004 zijn onze persrelaties vanaf 10.00 uur van harte welkom op Themapark Archeon.

De ontvangst vindt plaats in het Triclinium, de Romeinse aanligzaal, waar u het Romeins aanliggen onder het genot van een hapje en een drankje zelf kunt ervaren. Na het aanliggen nodigen wij u uit om bij de intocht van Romeinse leger aanwezig te zijn, waarbij Legio Secunda Augusta het Romeinse stadje Trajectum ad Rhenum over zal nemen.

Het programma ziet er als volgt uit:

10.30 uur Ontvangst in het Triclinium
11.00 uur Welkom door de heer Jack Veldman, directeur Archeon 11.10 uur Uitleg over Legio II Augusta door de heer David Richardson, voorman van Legio II Augusta
11.20 uur Intocht van het Legio II Augusta (fotomoment) 11.30 uur Rondgang langs de kramen, werktuigen en wapens van Legio II Augusta
12.00 uur Romeinse lunch

Wij nodigen onze mediarelaties van harte uit om op deze bijzondere morgen aanwezig te zijn. Om organisatorische redenen verzoeken wij u, uw komst te laten weten via het aanmeldingsformulier dat u per post of fax aan ons kunt retourneren. Aanmelding is ook mogelijk per mail (via info@archeon.nl) of telefonisch (tel.nr. 0172 447744, vragen naar Ellen Vossen).

Jack P. Veldman
Directeur Archeon

Zie ook: persbericht en historische informatie Romeins festival >

Aanmeldingsformulier

Ja, Ik kom naar de ontvangst in het Triclinium voor de intocht van Legio
Secunda Augusta op woensdag 4 augustus tussen 10.30 en 12.00 uur.

Medium..

Naam:.

Telefoonnummer:..

Faxnummer: 0172 447700
Postadres: Themapark Archeon
Antwoordnummer 12035
2400 VD Alphen aan den Rijn